Астрологичната вселена може да хвърли светлина върху здравословния имунитет. Точно както светът на зодиака може да предостави кратък поглед върху вашите темпераменти, силни и слаби страни, той може също да изброи зодиакални знаци, които са по-силни в своята имунна система.

Четирите зодии, които имат най-силен имунитет.

Телец

Вие сте изключително здрави и издръжливи. Повечето от вас притежават страхотно телосложение от самото си рождество. Така че е малко вероятно да страдате или да ви връхлетят от сериозни здравословни проблеми. И все пак някоя болест може да ви навести неочаквано, ала имате способността да се възстановите сравнително бързо. Основната причина за вашето неразположение е липсата на чист въздух и движение.

Здравословните ситуации ще се влошават с напредването на възрастта ви. Вашите уязвими части на тялото включват горната част на торса, гърлото, зъбите, брадичката, небцето, шията, ларинкса, ушите и областта на челюстта. Често ще имате оплаквания от сливиците, схванати врат, болки в шийката на матката, възпалено гърло, подути жлези, ларингит и болки в ушите.

 Лъв

Кралят на зодиакалната вселена се гордее с поддържането на доброто си здраве (и добрата физика) и се дразни много от самата идея да прекара един ден болнав в леглото. Обичате да живеете безгрижен живот. Армията на имунната ви система е безупречна и това ви прави още по крепки. Като цяло сте известни с дълголетието поради силното влияние върху вас от Слънцето - Планетата ефективност на вашата растеж, жизненост, сила и добро здраве.

Обикновено сте имунизирани срещу хронични заболявания. Разбира се, като всички хора и вие имате своите слабите здравословни зони. Лъвът има склонност често вдига висока температура. Има вероятност да страдате от болки в гърба, болки в гръбначния стълб и заболявания, свързани с белите дробове. Може да имате проблеми с глезените или проблеми, свързани с репродуктивните органи, дрезгав глас и възпалено гърло. Не са редки случаите на проблеми с очите. Въпреки че величественият крал се радва на обилно разнообразие от ястия, в същото време обаче ревностно се грижи да не прекалява с приема на храна.

 

Дева

Не се подвеждайте от деликатното държане на този знак Дева, тъй като тя е една от най-здравословните зодиакални знаци в астрологичната вселена, нещо повече Девата се радва и на дълголетие. Представителите на зодия Дева явно не стават жертви на заболявания, сиреч техният паника радар винаги е включен.

Девите са перфекционисти и в здравословен план, като например преди да вземат даден медикамент дълго ще препрочитат листовката, за да са сигурни, че няма прекалено много противопоказания. Също така една лека настинка или подсмърчане ще накара Девата да си мери перманентно телесната температура. Повечето представители странят от честият пример на антибиотици или други силни медикаменти, предпочитат хомеопатията. В крайна сметка навикът на Девата е да вземе допълнителни - превантивни мерки, за да съхрани  здравословното си състояние и да бъде в добра форма.

Девите са склонни към всичко, но имат известна хранителна чувствителност и алергии, придирчива храносмилателна и чревна система. Склони са да страдат да от стомашно чревни заболявания като киселинност и хранителни алергии. Освен това не рядко имат оплаквания от лошо храносмилане, газове, язви, чернодробни разстройства, колит и проблеми с червата. Повечето представители на зодия Дева  имат дефицит на калиев сулфат в тялото си. Недостигът му може да причини пърхот, косопад, екзема, акне и суха лющеща се кожа. Това може също да доведе до силна умора и запек. Така или иначе, Девата е лидер в списъка на зодии със силна имунна система.

 

Скорпион

Мистериозният и остър Скорпион по-често се радва на добро здраве от останалите зодиакални знаци. Родените в знака на Скорпион имат добра съпротивителна сила и така се радват на добро здраве и бързо (почти винаги) се възстановят, когато се сблъскат със здравословен проблем. Те са склонни да се сблъскват с инциденти и това се дължи основно на склонността им да поемат рискове.

Въпреки това не рядко са податливи на проблеми свързани с половите органи, гърлото, червата, белите дробове и простатната жлеза. Трябва да полагат подходящи грижи в тези области. Скорпионите не пестят открито емоциите си през целия живот, и затова са доста податливи на психосоматични устройства. Почти всички представители на зодия Скорпион трябва да избягват прекалено многото подправки в гозбите си. Отворената атмосфера, свежият и естественият въздух могат да действат като еликсир за Скорпиона.

 

Подбрал и изготвил езотеричният и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.

*В случай, че читателите приемат любознателността за истинност и медицински съвети, авторът и редакцията не носят отговорност. Информацията, съдържаща се в тази статия, е само за информационни и любопитни цели. Написаното не е предназначено да бъде заместник на професионални медицински съвети, диагноза или лечение!