Видеоплатформата TikTok предизвика истинска революция в социалните мрежи.

Все повече хора използват този тип платформи не само за забавление, но и за генериране на доходи.

Някои от тях дори предприемат смелата стъпка да станат "тиктокъри" на пълен работен ден.

Колко трябва да са популярни видеата ви обаче, ако искате да изкарвате прилични доходи?

Британската кредитна компания Cashfloat.co.uk се опитва да отговори на този въпрос, като използва данните за 44 европейски държави, за да определи колко гледания трябва да имате в TikTok, за да изкарвате сума, равняваща се на средната годишна заплата в съответната страна.

В изследването са включени само създатели на съдържание, които имат поне 10 000 последователи в последните 30 дни. Това е предварителното условие, ако искате да участвате в програмата TikTok Creator Fund, която дава право на парични компенсации и дял от рекламните приходи.

Резултатите от проучването показват, че в Лихтенщайн ще ви трябват колосалните 188 577 327 импресии, ако искате да си докарате доход, равен на средната заплата в княжеството - 58 644 евро годишно.

На второ място е Швейцария, където ви трябват 174 226 727 гледания, за да си докарате средната за страната заплата от 54 144 евро. Останалите държави, в които ви трябват над 125 милиона гледания, са Норвегия, Дания и Люксембург.

България е на 32-ро място в класацията. У нас ви трябват близо 23 милиона гледания, за да получавате доход, равен на средната годишна заплата от 7140 евро.

Последна е Армения, където ви трябват само 9.6 милиона гледания, за да си докарате среден годишен доход от 2988 евро.

Данните на аналитичната онлайн платформа Ahrefs показват, че все повече хора имат интерес към тази тема и търсят информация за потенциалните доходи от видеосъдържание. Средните месечни търсения в Google на фразата "Как да правя пари от TikTok" са 57 200.

Средно по 33 600 души питат търсачката "Как да спечеля последователи в TikTok", а 16 700 - "Как да имам повече гледания в TikTok".  По 14 300 потребители средно на месец пък се интересуват от въпроса "Колко последователи в TikTok ми трябват, за да печеля пари".

Cashfloat.co.uk дава няколко съвета на ентусиастите, които са решили да се посветят на тази дейност. Първият съвет е да концетрирате видеата си в областите, които са интересни за самите вас - хобита, образование и професии.

Следващата важна стъпка е да бъдете последователни и да предоставяте редовна и актуална информация на вашите последователи, която да е свързана с избраните от вас теми. Ако включите във вашата продукция музика, визуализации и интерактивни анкети, както и ако си сътрудничите с други "тиктокъри", ще добавите значителна стойност към съдържанието си.

Третият съвет е да не обръщате внимание на "троловете", които неизбежно ще започнат да коментират видеата ви. Препоръката е да се ангажирате с позитивните си последователи, да им благодарите за подкрепата и да не отделяте емоционална "енергия" за излишни спорове или конфликти с негативно настроените онлайн потребители.