Цената на стековете в търговската и в ресторантската мрежа в Австрия е висока, сравнена с другите продукти и ястия, които се предлагат, но пък тази висококачествена храна става все по-популярна в страната.

Случаят с пържолите: "Клиентът може да се похвали, че е ял месо за 600 евро"

В специализирани ресторанти се предлагат различни видове стекове, като Рибай стекът (говежда ребрена пържола) е от скъпите видове.

Справка в специализиран сайт за продажба на сурови стекове показва, че цената на стековете Томахоук, Т-бон и Портърхаус е значително по-висока.

Проверка в десетте топ ресторанта за стекове във Виена показа, че цената на говеждите Рибай стекове от породата блек ангъс, доставени от Уругвай, САЩ или местно производство, варира около 27,50 евро за триста грама и достига до 50-60 евро за стек от 400 грама. Гарнитурите се таксуват отделно.

Може ли клиентът, платил за "златните" пържоли, да бъде съден?