Котка спаси живота на стопанката си, след като я събудила от време на сън. Оказва се, че англичанката получила сърдечен удар.

42-годишната Сам Фелстад била пробудена от котарака Били в четири часа сутринта. Тогава жената осъзнала, че не може да мърда тялото си и изпитва силна болка.

След това веднага се обадила на своята майка за помощ, пише "Дейли Мейл".

Фелстад била отведена в болницата в Нотингам, къoете се оказало, че е получила инфаркт. Сам вярва, че действията на котарака й, не са случайни, а напротив – животното е спасило живота й.

Оказва се, че тя има и своите доводи. Във въпросната вечер Били проявява необичайно поведениe. Преди това той никога не си е позволявал да буди своята стопанка, но тази нощ бил особено настоятелен.

Седемгодишният котарак скочил на гърдите и мяулкал продължително, докато жената се събуди.

После двете англичанки стигнали до болницата сами. Защото когато се обадили на спешния телефон им казали, че може да им бъде изпратена помощ след цели два часа.

В лечебното заведение медиците установили, че Сам има запушени артерии, които причинили здравословния проблем.

Наложило и се да прекара три дни в на болнично лечение, после се върнала в дома си, където я посрещнал и Били.

“Благодарна съм му. Не знам какво щеше да стане с мен, ако не ме беше събудил. Алармата ми беше нагласена за след повече от два часа, не знам въобще щях ли да стана”, разказва тя.

“Лекарите казаха, че е добре, че съм стигнала до болницата навреме. Смятам, че Били спаси живота ми, така мислят и хората край мен”, добавя тя. Тя разказала случката и на своята майка, която  също останала изненадана.

Случайно или не котаракът е успял да събуди своята стопанка, която е успяла да получи помощ своевременно.

Куче помага на парализирания си стопанин, бутайки количката му ВИДЕО

Превод: GlasNews.bg