Пандемията повлия кардинално на живота на всички по света и създаде неечаквани пречки в живота ни. Човешката изобретателност в същото време търси начини за справяне с тях. Абсурдни или не, те са факт.

Пример за това е историята на австралийско момиче от Мелбърн, на което предстои сватба през месец февруари. Единственото, което помрачава щастливата дата, е че заради вируса сватбата може да бъде отменена, например при положителна проба на булката.

За това бъдещата невеста се е решила на кардинална стъпка – тя иска да се зарази с коронавируса преди това и да го преболедува. За нестандартната й история разказва английското издание “Дейли Мейл”.

За осъществяването на необичайния си план момичето решава да отиде в нощен клуб. Там тя си купонясва здраво, като умишлено пие от чужди чаши и се прегръща с непознати. Необичайният подход е приет с разбиране от други бъдещи булки, които също се плашат, че заради вируса сватбите им може да бъдат отменени.

Подходът на австралийката обаче е критикуван от медиците. Епидемиологът Кейтрин Бенет я посъветвала да избягва места с голямо струпване на хора и да се ваксинира, за да облекчи евентуалното протичане на заболяването при разболяване.

За момента няма информация дали “мисията” на булката се е увенчала с успех.

Превод: GlasNews.bg