Вкусът и красивият дизайн са двата най-важни компонента на всяко празнично ястие. Каним ви да приготвите невероятно апетитна и не по-малко вкусна салата за новогодишната трапеза, която ще зарадва домашните и гостите ви, според рецептата от популярния кулинарен блог SUPER KELINCHAK.

Съставки:

Пилешко месо (филе или месо от бутчета) - 300 г;
Варени картофи - 2 бр;
Варени моркови - 2 бр;
Варени яйца - 4 бр;
Кашкавал - 100 г;
Мариновани краставици - 3-4 броя;
Цвекло - 200 г;
Майонеза - 100 г.

Метод на готвене

Застелете дъното и стените на формата, в която ще се прави салатата, с прозрачно фолио. На първия ред сложете настъргания на едро ренде кашкавал, загладете го по цялото дъно и отгоре покрийте с майонезена мрежа. След това се нареждат настърганите жълтъци, които също се покриват с мрежа от майонеза и се намазват със соса по цялата повърхност.

Следващият слой е сварени моркови, настъргани на едро ренде. Подобно на жълтъците трябва да се покрие с мрежа от майонеза и след това го разнесете равномерно върху целия слой.

Следва редицата ситно нарязани краставици. Подобно на морковите, те трябва да бъдат изравнени и намазани с майонеза.

След това сложете пилешкото месо във формата, като го намажете с майонеза, отгоре - настъргани сварени картофи на едро ренде. Майонезата не е необходимо да се намазва. Покрийте салатата със стреч фолио и охладете за известно време.

Последният етап е дизайнът на салатата. Поставете хартия за печене на кръст върху горния слой и сложете варено цвекло, настъргано на ситно ренде на свободните квадрати, украсете с него свободните от хартия страни. След това отстранете хартията и покрийте останалото място с настърган белтък. Салатата може да бъде гарнирана и с билки или парчета зеленчуци.