Много от нас си мечтаят да спечелят от лотарията, за да могат да изживеят остатъка от живота си в лукс. Този блян успя да постигне мъж от Пенсилвания. За кратко време той получи богатство, надхвърлящо и най-смелите му мечти.

През юли 2013 г. Крис Рейнолдс от окръг Делауеър бе изумен да открие, че по погрешка са му били дадени 92 квадрилиона долара.

Той отворил акаунта си, за да открие, че PayPal неправилно му е превела общо $92,233,720,368,547,800. Недостижимата сума за момент го превърна в най-богатия човек в света.

Всъщност, по някои критерии, той получи повече пари, отколкото в момента има на цялата планета.

„Първо си помислих, че ги дължа. Беше доста голяма изненада.“, спомня си той.

Над 42° удари термометърът в пловдивски автобус СНИМКА

Запитан какво би направил, ако можеше да задържи парите, той каза, че би ги използвал за „изплащане на националния дълг“.

Преди сумата да се появи в акаунта му, Рейнолдс разказва, че най-много е оперирал с „малко над 1000 долара“. След продажбата на комплект ретро гуми от своето BMW.

За негово съжаление обаче служителите на PayPal бързо разбрали грешката си и коригирали проблема. Те поднесли и  извиненията си за „неудобството“.

Изявление на компанията гласи: „Това очевидно е грешка и ние оценяваме, че г-н Рейнолдс е разбрал, че случаят е такъв.“

След като изтегли парите, PayPal предложи да дари неразкрита сума пари на благотворителна организация по избор на Рейнолдс.

В последващо изявление се казва: „Смятаме, че е вдъхновяващо, че той реши да използва това събитие, за да дари за кауза, в която вярва. И ние се надяваме да почетем този дух, като даряваме за кауза по негов избор – ние се свързахме с него, за да направим това предложение и да му кажем, че сме благодарни, че е наш клиент!“