Млада жена намери откраднатото си куче след повече от 10 години. Историята е от британския мегаполис Лондон. А 22-годишната Тае Бенет избухва в сълзи, когато чухуахуато Оли отново се връща при нея.

Бенет била на 12 години, когато извела на разходка кучето си в местен парк. Ненадейно се появили хора, които преразяли каишката на двегодишния Оли и го отвели с кола в неизвестна посока, пише Metro.

Тя разлепила обяви, с които обявила награда за Оли, но никое от усилията не се увенчало с успех. Тае решила, че повече никога няма да види любомото си куче и дори си взела друго животно – дакела Чили, който да заеме мястото на изчезналия домашен любимец.

Котка, изчезнала преди 15 години, беше върната на собственика й

Минали години и ненадейно Бенет получила телефонно обаждане, на което не можела да повярва.

Съобщили й, че Оли е жив и здрав, че се намира в лондонски парк, на 20 мили от мястото, където изчезнал. А момичето видяло изгубения си любимец още същия ден.

На кучето обаче било необходимо време да познае загубената си стопанка – все пак  били минали цели десет години, през които Тае се променила значително.

“Когато ми казаха, избухнах в сълзи. Беше невероятно, не мислех, че това ще се случи”, разказва тя.

Оли бил открит от деца в парка, а Тае още не знае как кучето се е оказало там.

Тя предполага, че през изминалите години чихуахуато е било използвано за разплод, а когато навършило 12 години, може би е било изхвърлено или е успяло да избяга.

“Оли беше на две години, когато бе отнет от мен и още помни живота си преди отвличането. Много сме щастливи, че отново е при нас”, разказва Тае.

Когато отново бил прибран у дома, той бързо познал членовете на семейството и им се зарадвал. С другото куче в дома той се разбира идеално, като двете животни често спят заедно.

Въпреки напредналата възраст Оли е в добро здраве и се наслаждава на разходките със стопаните си.

Превод: GlasNews.bg