Култовата прическа на бразилския Роналдо донесе преблеми на дете. Това става цели 20 години, след като бразилската звезда се появи на терените на Световното през 2002 с коса, която бе трудна за описване. Дори и днес.

12-годишният Алис Рансом помолил майка си да обръсне главата му, но да остави триъгълник точно над челото. Англичанката изпълнила желанието на момчето. А така то вече имало шантавата прическа на своя кумир – Роналдо. Феноменалният бразилец шокира всички, появявайки се така на Мондиала. А снимката му с нея стана един от емблематичните моменти в легендарната му кариера.

Алис успял да спечели майка си за желанието си, но не така се развили нещата с управата на училището, в което учи.

Момчето било отстранено от занятия, а майка му получила обаждане. В него директорът на школото обяснил и причините за решението. Оказало се, че в този си вид Алис  нарушава правилата на учебното заведение.

Така малчуганът има проблеми. Връстниците му останали очаровани от прическата на своя съученик. Самият той обича училището си, но няма да може да се върне в клас, ако е с въпросната прическа. Майка му също разказва, че е раздвоена. Като не знае дали да се съобрази с наредбата, или да отстоява желанието на детето си.

Самият Роналдо се извини на майките по света заради прическата, с която се появява на терена,  и станала хит сред малките му фенове.

“Беше ужасна! - признава си той - Извинявам се на всички майки, които е трябвало да търпят децата си с тази прическа."

Причината за необичайната фризура е травмата, която получил преди полуфинала. Роналда разказва, че не искал да получава въпроси за нея от журналистите. Когато се появил на пресконференция с новата си чудата визия, всички останали шокирани, а тя станала водеща тема.

Превод: GlasNews.bg