Лакома котка бе на косъм от това да провали сватбата на своите стопани. Домашният любимец на име Мини се отровила, като изяла цветята, донесени у дома. Случаят е от Великобритания.

Жениха и невестата,  които остават анонимни, вкарали в къщата си подаръци, които им им били дарени преди тържеството. Сред тях имало и лилии. Дни преди церемонията те се отравили към локацията, където щяло да се проведе събирането, за да помогнат с организацията. Така Мини се оказала единствена  господарка  в дома.

Когато двойката се върнала вкъщи, видели оражев прах по носа и лапичките на котката. В първия момент не били сигурни какво се случва, но за всеки случай решели да заведат немирното животно на ветеринар. За беда по пътя на Мини й прилошало, а на притеснените стопани станало ясно, че е изяла нещо вредно за здравето й.

Лекарите направили анализ на кръвта й и извършили процудура по детоксикация. Впоследствие се изяснило, че причината за всичко е една – котката изяла лилиите и била на косъм от това да умре.

За щастие животното се възстановило след като прекарало три дни под лекарско наблюдение. Котката обаче пропуснала сватбата и успяла да притесни сериозно стопаните си точно преди един от най-хубавите мигове в животното.

Лилиите са особено опасни за представителите на вида и може да имат смъртоносни последици.

Превод: GlasNews.bg