Из градската джунгла нерядко се срещат и интересни куриозни.

Кончета и крави се появяват по асфалтовите улици, движейки се покрай бързащите коли. Но не липсват и други необичайни гледки, които са дело на човешките ръце - например достолепна статуя на лъв, "пазещ" гараж в центъра на София.

Не, не става въпрос за монумент край някоя правителствена страда или за кралските символи на Лъвов мост, а за статуя на царя на саваната, която е заснета край жилищна сграда на ул. "Цар Асен" - на стотина метра от НДК.

"Може да сме от село, ама не сме от крайните къщи!", иронизира видяното жената, която споделя гледката.

Абсурд в София! Стълб се озова по средата на улица СНИМКА

Публикацията предизвиква огромен отзвук в столичните групи във Facebook, а реакциите са разнопосочни. Много хора съвсем не са съгласни с иронията, отправена към фигурата, намирайки, че тя е красива и има своите фенове. Те отбелязват, че не е редно и да се подиграваме със символите - какъвто е лъвът за България. Други, от своя страна, определят фигурата на лъва за кич.

Не липсват местни жители, които разкриват повече за автора на лъва. Оказва се, че лъвчето е дело на роден скулптур, чието ателие се намира в близост.

Вижте разнопосочните мнения, провокирани от снимката на скултпурата:

"В един от гаражите се намира малкото ателие на един от най-добрите скулптури в България . Лъвчето е произведение на изкуството и символ на Българите. Поставено е предполагам с рекламна цел, но някой кратуни са прекалено кухи и знаят първо да хулят и подиграват преди да оценят нещо! Жалко, че се подиграваме на символите си!", смята Младен М.

"На мен ми харесва! Стилно е! Само надписа можеше да е на български или поне на два езика. Не виждам нищо смешно", отбелязва Павлин Б.

"Малкия Лъвов мост", шегува се Николай Д.

"Това лъвче там е от толкова много години и си е много красиво", коментира Дора М.

"Доста сериозен кич е това", смята Светослав Г.