Д-р Винсент Кандравината, здравен и уелнес експерт и изследовател в университета в Нюкасъл, Нов Южен Уелс (Австралия), направи изявление, което едва ли ще зарадва всеки, който насърчава позитивното отношение към тялото. Той е сигурен, че дебелите Дядо Коледовци трябва да бъдат забранени, пише Herald Sun.

Според лекаря те изпращат грешно послание за Коледа. Кандравината подчерта, че въпреки че все още не е виждал кльощав Дядо Коледа да позира за снимки с деца, той би искал да види здравия Свети Ник да стане новото нормално.

„Не трябва да очакваме Дядо Коледа да е дебел, защото това изпраща грешен сигнал. Искам да се боря със стереотипа, че трябва да ядете много и да се отдадете на удоволствието, за да празнувате празниците и да бъдете радостни. Наднорменото тегло не трябва да се свързва с щастието", казва той.

Но не всеки иска Дядо Коледа да мине на диета. Един от тези, които се превъплъщават в този герой за празниците от 12 години, на име Питър Хог, категорично отхвърля идеята за слаб Дядо Коледа:

"Кльощавият Дядо Коледа ще се лиши от мистерията и мистиката на Дядо Коледа от векове. Никога не съм чувал някой от моите приятели Дядо Коледа да се е разболял поради здравословни проблеми. Те се нуждаят от сила, за да поддържат децата цял ден."

Той добави, че Дядо Коледа е "малко закръглен", но не е дебел и така трябва да си остане.

Превод: GlasNews