Според базата данни на Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ (CPSC), през 2021 г. в телата на хората са открити различни неочаквани предмети, включително магнити, зарядни устройства, бонбони и дори портокалови корички. Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) тази година тези инциденти са станали деветата водеща причина за посещения в спешни отделения поради непреднамерени наранявания и са докладвани почти 278 хиляди случая сред възрастните в САЩ.

Д-р Марк Сийгъл, професор по медицина в медицинския център Langone на NYU, отбеляза, че честотата на подобни инциденти не е изненадваща, особено като се има предвид, че значителна част от тях включват използването на сексуални устройства, пише Fox News. Сийгъл описва случай, при който дете изпитва болка поради батерия, заседнала в носния проход, която е успешно отстранена.

Блогът Defector от декември 2022 г. описва случаите от базата данни на CBPT, класифицирайки предметите според дупката, в която са намерени. Различни предмети, като копчета за ръкавели, бонбони и канцеларски материали, са поставени в ушите, а различни предмети, от частици храна до играчки, бяха поставени в носа. Поглъщането на чужди предмети също доведе до много посещения в спешното отделение, с предмети, вариращи от кухненски прибори до домакински инструменти.

И мъжете, и жените се свързват със спешните служби, след като различни предмети, включително домакински предмети и храна, бяха поставени в гениталиите им. По същия начин ректалното поставяне на различни предмети, от домакински прибори до играчки, също е довело до приемане в болница.

Проучване, публикувано в American Journal of Emergency Medicine през юли 2023 г., показва, че такива случаи на чужди предмети в ректума водят до хоспитализация на хиляди хора всяка година. Д-р Сийгъл подчерта, че отворите не са предназначени да позволяват поставянето на такива предмети, освен за процедури, извършвани под лекарско наблюдение.