Лора Крумова, досегашен зам.-главен редактор на "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV, напуска предаването.

Една от причините е засиленият хумористичен характер на шоуто, чието тв издание ще остане и наесен 30 минути.

"Да, вярно е, но напълно разбирам подобно решение с оглед на професионалния опит на Лора като журналист и засиления хумористичен характер на шоуто в още по-динамичен мултиплатформен формат", обяснява пред "24 часа" програмният директор на "Би Ти Ви Медия груп" Христо Хаджитанев.

Крумова стана част от шоуто миналата година. Преди това беше две години в майчинство за второто си дете, но през януари 2020 г., вместо да се върне в Нова тв, където работеше, тя я напусна.

Три месеца по-късно - през април, журналистката, известна с публицистичните си актуални предавания, стана зам. главен редактор на "Шоуто на Цитиридис" по bTV, където също е работила преди години. А сега накъде ли се е запътила?

Наесен забавното предаване ще се върне на екрана, но в рамките на половин час, както беше и в последния месец, преди да излезе в лятна ваканция. Същевременно ще се разпространява и в дигиталните платформи на "Би Ти Ви Медия груп".

"Съкращаването на времетраенето на ефирното издание не означава, че шоуто няма да генерира същия, че дори и по-голям дневен обем съдържание, но то ще се разпространява на канали и платформи, различни от телевизионния ефир, на които истинските фенове ще се почувстват много по-ангажирани. Телевизионната програма също ще спечели от половинчасовия формат, който позволява повече динамика, концентриран хумор и фокусирано съдържание", обяснява още Хаджитанев.