Утре ни очаква първото за годината лунно затъмнение. Как може да ни се отрази и какво да не правим през този период, казва астрологът Анжела Перл.
 
Кога идва лунното затъмнение?

Лунното затъмнение ще се състои на 5 май 2023 г., петък, и ще продължи от 17:14 до 21:31 часа. Това ще бъде най-дълбокото полусенково затъмнение от февруари 2017 г. до септември 2042 г. Това явление може да се наблюдава напълно в Азия и Австралия, а нарастващото явление може да се наблюдава над Африка и по-голямата част от Европа (главно в Източна и Централна Европа), включително в България.

Въздействието на лунното затъмнение през май: какво да очакваме

Това затъмнение ще завърши първия коридор на затъмнение през 2023 г. Неговата особеност е, че съвпада с пълнолунието, както и с Ретроградния Меркурий. Управляващите планети за Скорпион са Марс и Плутон. И двете са отслабени по време на пълнолуние. Влиянието на затъмнението и пълнолунието ще започне още днес, на 4 май, и ще продължи до края на третата лунна четвърт, тоест до 12-и.

Хората могат да бъдат по-емоционални и агресивни през този период, да проявяват нетърпимост и нежелание за диалог. Увеличава се и честотата на нараняванията, причинените от човека и природните бедствия.

Лунно затъмнение през май 2023 г.: какво да не правите

да започвате нов бизнес;
да ходите на дълги пътувания;
подстригване и боядисване на коса;
извършване на хирургични операции;
да започвате лечение;
да правите корекции за красота.

Лунно затъмнение през май 2023 г.: какво да правите

погрижете се за вашето здраве, физическа форма, отидете на лекар;
вземете вани със сол или билки;
правете почистване на дома;
отървете се от стари и ненужни вещи;
медитирайте.