Колкото и светъл празник да е Коледа и тогава стават престъпления. Нещо повече - те могат да са дота куриозни.

Различните хора по света празнуват Коледа по свой уникален начин. Някои от тях пеят песни, пият греяно вино и си разменят подаръци. Други ходят на църква или на гости при роднини.

Има и странни хора, които шокират с начина, по който решават да прекарват празниците. Някои от тях си украсяват двуметрова коледна елха от канабис, други се обличат като снежния човек Фрости и ритат полицейски кучета, а трети са арестувани, след като казват на децата, че Дядо Коледа не съществува.

Това са едни от най-странните и щури коледни престъпления в историята:

Коледна елха от канабис

През декември 2010 година полицията в Германия се натъква на нещо шокиращо в дома на мъж, заподозрян за притежание и разпространение на наркотици. Служителите на реда влизат в апартамента му, за да го арестуват. Там полицаите се натъкват на нещо изключително неочаквано. Влизайки в жилището, пред тях се открива гледката на двуметрова коледна елха, изработена изцяло от канабис. „Дръвчето“ дори било украсено с гирлянди и мигащи цветни лампички, а на върха му била поставена голяма коледна звезда, съобщава Сrimeandinvestigation.

Снежният човек Фрости е арестуван

52-годишният Кевин Майкъл Уолш, преоблечен в костюм на снежния човек Фрости, е арестуван през 2011 година по време на годишния коледен парад в Честъртаун, на източния бряг на Мериленд. Той си навлича гнева на служителите на реда, след като рита полицейско куче. Кевин напада и двама униформени, удряйки ги с главата от костюма на снежния човек, съобщава Нollywoodreporter. По-късно става ясно, че Кевин вече 10 поредни години е участвал в парада, но за първи път става толкова известен.

Белезници за „Дядо Коледа не съществува

Мъж попада в ареста, след като казва на децата... че Дядо Коледа не съществува! Случката се разиграва на коледния парад в Онтарио. Мъжът прекалява с греяното вино и започва да буйства. Забива се в шествието. Стотици любопитни погледи са втренчени в него, сред тях и много деца. Разярен, пияният мъж започва да крещи, че Дядо Коледа не съществува. Ядосаните родители се обаждат в полицията. Униформените веднага задържат мъжа и го изпращат в ареста, за да изтрезнее.

Майка вика полиция заради по-рано отворен подарък

През 2006 година жена от Южна Каролина се обажда в полицията с настояване служители на реда незабавно да пристигнат в дома ѝ, за да арестуват сина ѝ. Майката настоява, че детето ѝ е извършило ужасно престъпление. След поредица от лошо поведение и разиграване, момчето е успява да открие своя коледен подарък и да го разопакова. Вбесената майка решава да му отмъсти, обаждайки се в полицията. Подозираме, че детето повече не се е изкушавало да търси коледните си подаръци без разрешение.

Да откраднеш Исус 32 пъти

В САЩ е изключително популярно по време на Коледа да се правят украси, изобразяващи сцената на Рождеството. Подобна декорация има почти във всеки дом. Често украсата става обект на вандализъм, пише vesti.bg. Но една жена изумява всички, след като в двора на къщата ѝ в Чикаго са открити цели 32 фигурки на бебето Исус Христос. Все пак полицията е благосклонна към нея. Предложено ѝ е да върне плячката, за да не бъде арестувана. Така и става, крадлата връща до един отмъкнатите предмети на техните притежатели.

Празничното пазаруване е опасно

Пазаруването по Коледа може да изнерви и най-спокойния човек. Един родител обаче успява да достигне следващото ниво на откачения празничен шопинг. Той е арестуван, след като отива в магазин за играчки, за да купи светлинен меч за детето си. Изнервен от тълпата и суматохата, той започва да удря всеки, който се изпречи пред погледа му, в стил „Междузвездни войни“. Той напада дори пристигналите на място полицаи. След кратка битка те успели да го укротят и да го вкарат в ареста.