Най-младият член на Mensa се оказа дете на три години и 9 месеца. Малкият Теди Хобс от Великобритания се научава да чете на 2 години, а вече брои до 100 на шест други езика, включително мандарин уелски, френски, испански и немски.

Момченцето е прието в елитната организация миналата година, след като изкарва 139 точки на тест за интелигентност.

Родителите му Бет и Уил Хобс от Портисхед, Съмърсет, нямали представа за огромния му интелект. Едва когато му дават да решава пъзели, с които лесно се справил, му правят и тест за интелигентност.

„След като го завърши, детският съветник на Mensa ни каза, че отговаря на условията, така че решихме, че може да се присъедини. Бяхме доста учудени. Знаехме, че може да прави неща, които връстниците му не могат, но не осъзнавахме колко добър е той всъщност,“ каза 31-годишната му майка Бет.

Тя добави: „Не знам как и на какво се дължи развитието му, съпругът ми и аз не сме лингвисти. Бет призна, че гениалността на Теди идва със своите предизвикателства, тъй като той не проявява голям интерес към игрите или телевизията. Той слуша всичко и помни разговорите, които сме водили с него на Коледа миналата година. Когато се появи дъщеря ни, му купихме таблет, за да можем да се съсредоточим върху нея, но той не се интересуваше особено от игри или нещо подобно. Вместо това той обича да използва приложения, за да се научи да брои до 100 на мандарин и други езици.“

Родителите на Теди се опитват да го държат смирен въпреки неговата интелигентност, за да не развие комплекс за превъзходство.

Вече на четири години, момченцето очевидно не осъзнава колко е надарено в сравнение с другите деца на неговата възраст.

Бет добави: „Приятелите му могат да прочетат няколко букви от азбуката, докато той може да чете Хари Потър.

Превод: GlasNews.bg