Проучване, проведено от Florida Gulf Coast University установи, че хората с по-висок коефициент на интелигентност са по-малко физически активни.

Изследването използва когнитивен тест, за да раздели субектите на два лагера - мислещи и немислещи.

В продължение на една седмица данните показаха, че „мислителите“ са по-малко активни през делничните дни и не показват голяма разлика през уикендите.

Смята се, че това е така, защото интелигентните хора са по-малко склонни да скучаят, което означава, че ще прекарват повече време в интелектуални дейности.

И въпреки ползите от четенето и кръстословиците, те не правят много, за да раздвижат кръвта си.

Активните хора от друга страна трябва да продължат да се стимулират с външни дейности, защото са по-склонни да се отегчават.

Като се има предвид, че само 60 души са участвали в проучването, изследователите предупреждават да не се правят твърде много обобщения въз основа на констатациите.

Проучването обаче се оказа вярно с много хора, които бяха изключително щастливи да чуят, че всъщност може да са гении.

„Аз трябва да съм Алберт Айнщайн“, докато друг се пошегува: „Мързеливите хора са умни, защото карат другите да вършат работата вместо тях“.

„Можете да бъдете мързеливи и интелигентни, да, но истинските интелигентни хора са тези, които се борят с мързела и имат дисциплина. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи.“

В крайна сметка ничия интелигентност не може да се измерва единствено с това колко често ходи във фитнеса или седи на дивана.

Превод: GlasNews.bg