Шансовете за печалба от лотарията може да изглеждат много илюзорни, а когато става въпрос за удряне на джакпота, изглежда напълно нереалистично, но математик вярва, че печалбата от лотарията всъщност не е толкова трудна, основното е да знаете тайните, които ще се увеличат вашите шансове.

Според математика Райън Гарибалди, за да увеличите шансовете си за печалба от лотарията, просто трябва да се откажете от „щастливите числа“ и да дадете предпочитание на непопулярните числа, да купите билет в региони, където се продават най-малко, и да изберете правилните билети.

Ученият каза още, че шансовете за успех ще бъдат много по-високи, ако датата на закупуване на лотарийния билет е произволна, а не избрана предварително, както правят повечето хора, пише Daily Mail. Гарибалди също така отбелязва, че шансовете за успех се увеличават, ако не просто изберете колона с числа на билета, както правят повечето, а дадете предпочитание на числа, разпръснати в различни колони.

Статистиката показва, че само американците харчат около 100 милиарда долара годишно за закупуване на билети за държавна лотария, но в повечето случаи просто си тръгват с празни ръце. Смята се, че най-големия национален Powerball, е записан през 2016 г., когато джакпотът беше 1,586 милиарда долара, разделен между три билета от Калифорния, Флорида и Тенеси.

Математикът Райън Гарибалди реши да разкрие няколко тайни, които ще ви помогнат да увеличите шансовете за печалба. Така например ученият смята, че избирането на последователни числа всъщност може да бъде добра стратегия. Доказателство за това е Ричард Лъстинг, който успява да спечели четири пъти местната лотария във Флорида, използвайки тази стратегия. Листинг по-рано е отбелязал, че е използвал печалбите, за да купи повече лотарийни билети, използвал е ръчно избрани последователни числа и е използвал едни и същи числа отново и отново.

Въпреки това, според математика Райън Гарибалд, директор на Центъра за комуникационни изследвания в Ла Джола, Калифорния, е малко вероятно подобна техника да увеличи шансовете ви за печалба. Ученият отбелязва, че подобна стратегия дава същите шансове за спечелване на джакпота като всеки друг метод за подбор. Математикът също така отбелязва, че закупуването на билет в региони, където се продават най-малко билети, също може да увеличи шансовете за печалба.

Превод: GlasNews