Мъж, който си седял на дивана в дома си, открил нечакан гост – огромна змия от рядък вид.

Алекс Трехо, който има компания за премахване на влечуги, разказва, че паникьосания човек му се обадил, за да извади змията от дома му. Случаят е от град Чула Виста в американския щат Калифорния.

На място Трехо останал удивен от дължината на змията. “Просто вдигнах възглавницата, а там имаше двуметров Виетнамски тънкоопашат смок”, казва ловеца.

Оказва се, че ситуацията е изключително рядка. Според Трехо е по-вероятно човек да открие часовник "Ролекс" докато си седи, а не подобна змия.

Видео от случката, споделено в Инстаграм, показва, че смокът за малко да ухапе превъзбудения мъж. За късмет влечугото не е отровно, но се наложило да мине време преди да се успокои. “Не успя да пробие кожата ми, но скъса блузата”, казва Трехо.

Шок пред кафене във Филипините: Куче спаси бременна от змия ВИДЕО

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alex Trejo (@alexthecrittercatcher)

Според мъжа змията е нечий домашен любимец, който е успял да избяга, а после се е скрила в дивана на учудения калифорниец. В щата е легално човек да има подобен необичаен питомник.

Змиите от този вид се срещат в зони с тропически климат. Ако бъдат изложени на неподходящи условия може да развият заболявания.

За щастие влечугото е попаднало на хора, които познават неговите нужди и се намира под специални грижи.

Междувременно Трехо продължава да търси собственика на злополучната змия.

Превод: GlasNews.bg