Глух мъж от Ню Йорк смята, че диалогът в порното е много важен, затова заведе дело срещу три порно сайта наведнъж, защото не добавят субтитри към видеоклиповете си.

Ярослав Сурис съди порно сайтовете Pornhub, Redtube и YouPorn в Бруклин, както и тяхната канадска компания майка MindGeek, и поиска обезщетение. Той все още не е посочил точния размер на обезщетението. Мъжът обвинява сайтовете в нарушаване на законодателството на САЩ, което трябва да защитава хората с увреждания от дискриминация.

В съдебно дело от 23 страници мъжът говори за порно клипове, които е искал да гледа, но поради глухотата си не е в състояние да разбере значението на видеоклипа по начина, по който го правят другите потребители на сайтове за възрастни.

Сурис също така твърди, че той и други хора, които се намират в същата ситуация и не могат да чуят диалог в порнофилми, дори биха платили допълнителни пари за премиум абонаменти в тези сайтове, ако правят видеоклипове със субтитри.

Вицепрезидентът на Pornhub Кори Прайс отхвърля твърденията на мъжа, като посочва, че сайтът има много видеоклипове със субтитри.