Любител на бирата се оказа разочарован, след като спечели позлатено кенче от игра,1 проведена от популярната бирария и пивоварна "Brewdog".

Причината? Мъжът очаквал да получи кен от благородния метал, на стойност 15 000 паунда, а се оказало, че наградата му просто е... позлатена.

През миналия ноември Марк Крейг участвал в играта на пивоварната, в която трябвало да си купи техни продукти. Късметлията се оказал един от десет и така спечелил приза.

Щастливецът имал доста разумни планове за спечеленото, той желаел да продаде кена, а с получените пари да плати разходите по сватбата си, както и някои свои задължения.

Намеренията му обаче се охладили след като разбрал, че стойността на спечелената вещ може да е далеч по-малка от обявеното в маркетинговата кампания на "Brewdog".

Марк разбрал за това след като отишъл в пивоварната, за да поиска сертификат, с който да гарантира автентичността на наградата си.

"Документът, който ми дадоха, показваше, че е позлатено, а те я промотираха като чисто злато", разказва мъжът пред "Сън".

"Когато повдигнах въпроса за разминаването, те заявиха, че става въпрос за грешка в описването на условията на играта", допълва разочарованият мъж.

В същото време от ръководството на компанията настояват, че получения приз е на обявената стойност – 15 000 паунда, защото от кенчетата били редки и ценни.

"Когато спечелих се екзалтирах, вярвах че приза е от чисто злато и със стойността му ще мога да платя задълженията си и своята сватба, която ще организирам през 2022 година", допълва разказа си разочарованият печеливш.

От Brewdog коментират, че вече са променили условията на играта си, за да няма повече такива разминавания между очаквания и действителност.

Превод: GlasNews.bg