Лондончанин реши да свали от теглото си и успя да смъкне цели 25 килограми за едва три месеца. За да намери работещия за него режим обаче, му било нужно време. Първоначално опитал да хитрува, като следи стриктно  калорийния си прием, но продължава да пие бира и да хапва вредни храни.

Така обаче не постигнал постоянна промяна в теглото и визията си. Затова решил да опита друг подход.

Освен трудното решение да се раздели с любимата напитка, той се е подложил на строг хранителен режим, като се отказал от  броенето на калории.

Според самия Джеймс неговото тегло започнало да излиза извън контрол още в средното училище, а на 26 години вече тежал цели 127 килограма.  Когато видял тази цифра на кантара, той решил да промени кардинално начина си на живот. А защо толкова рязко, а не плавно и постепенно? Мъжът обяснява постъпката си със своя характер. Той често не успява да следва методични планове и затова решил да промени режима си радикално.

Започнал да приема една по 1500 калории на ден. Той споделя, че не закусвал изобщо, а в същото време не спирал консумирането на сандвичи и пиенето на бира. Впоследствие обаче той се върнал към старите си привички и храненето му далеч не можело да се определи като здравословно.

Така обаче бързо качил част от свалените килограми, затова решил да пробва друг режим, като вече се разделил с бирата и със строгото смятане на калории.

За три месеца той се хранил основно с йогурт и плодове – на закуска, супа – на обяд, и задушен боб с месо на вечеря.

Това разнообразно меню му позволило да смъкне 25 килограма от теглото си.

“Най-хубавото е, че пред моите деца се появи нова версия на техния баща. Вече не се събуждам с махмурлук през почивните дни, а това ми позволява да прекарвам повече време заедно с тях, за ги водя на тренировки по плуване. Отслабването  повлия в положителна посока на семейството ми”, разказва Джеймс.

Той споделя, че неговата съпруга също се е вдъхновила от промяната му и е променила хранителните си навици.

Превод: GlasNews.bg