Мистериозен обект е заснет в Австралия, който прилича на кутия с тъмна боя, избухнала над земята и след това замръзнала във въздуха. 

Необичайната гледка в небето над Сидни през уикенда озадачи много хора, които успяха да гледат видеото в TikTok. Видеото събра повече от 14 милиона гледания и мнозина сега се чудят какво може да е то.

„Може ли някой да ми обясни какво е това?“, написа мъжът, заснел необичайната сцена.

Видеото показва, че нещо в небето изглежда като тъмна маса, която се носи във въздуха над водата, отделно от другите облаци, съобщава Miami Herald. Авторът на видеото предполага, че изглежда като "течен метал" и смята, че изобщо е облак.

облак, скъд, панус, небе,цял екран
Видеото показва, че нещо в небето изглежда като тъмна маса, която се рее във въздуха над водата
Снимка: TikTok
 
@jonwooden A closer look, it’s not on the window or anything like that, it’s moving like it’s Liquid Metal or something. And it’s not a scud cloud it looks nothing like it. Did anyone figure out what it is? #weirdtok #whatishappening #ufosighting #australia #entity ♬ original sound - Jon Wood

Хората оставиха хиляди коментари под видеоклиповете, опитвайки се да отгатнат какво наистина е замръзнало в небето. Някои казаха, че необичайната маса прилича на НЛО, докато други твърдяха, че най-вероятно това е просто замърсяване на въздуха. Мнозина са правили сравнения със знака на смъртожадните или с диментора от поредицата за Хари Потър.

Но необичайното зрелище получи и научно обяснение. Мартин Сингх от Училището по земя, атмосфера и околна среда на университета Монаш се съгласи, че „това е наистина странно образувание“, но каза, че не е нищо повече от облак от скъдове.

"Тези облаци се образуват, когато дъждът се изпари под основната клетка за гръмотевична буря. Получава се овлажняване, което води до образуването на вторичен облак. Скъдовете не принадлежат към организирано възходящо течение и следователно могат да имат накъсан вид", метеорологът е цитиран от Yahoo News Australia.

Експертът обясни, че подобни облаци са доста често срещани и често имат "размазан и начупен вид".

 
Превод: GlasNews