“Мъж на годината” – това определение дават много хора за 25-годишния Макс, след като чуват историята на него и приятелката му Алиса. Причината? Той избира да подкрепи младото момиче след като тя ражда едва на четвъртата им среща.

Двамата се запознават чрез популярното приложение за запознанства Тиндър миналата година. Във въпросния ден те трябвало да се срещнат отново за четвърти път, но нещата меко казано не се развили по план.

Алиса пристигнала на летището, за да посрещне Макс, но изведнъж водите й изтекли и се наложило да отиде в родилното отделение в Бризбейн.

Изненаданият Макс не я оставил, а отишъл там заедно с нея, където я подкрепял по време на седемчасовото раждане на нейния син Оли.

Двамата смятат, че това обстоятелство ги е свързало допълнително и е заздравило още повече връзката им. Макс успява да помогне на Алиса в началните месеци на майчинството й и дори в момента, когато тя изпада в следродилна депресия.

Така той заедно с нея отглежда малкия Оли, а връзката им скоро ще мине на нов етап – двамата са решили да заживеят заедно.

“Бях бременна в шестия месец, когато се регистрирах в Тиндър. Не исках да крия това, че чакам дете и го описах в информацията за себе си”, споделя младата майка. “Не исках да лъжа никой, затова бях пряма. Исках да всеки да знае в какво ще се забърка”, споделя тя.

Тя разказва, че Макс не се е поколебал да отиде в болницата заедно с нея, а в дните след това е бил неотклонно там, за да й помогне. “Чувствах се сама а той беше край мен през цялото време. Всеки път когато не успявах да свърша нещо Макс го правеше. Той бе до мен,за да се справя с майчинството”, добавя Алиса.

За самия мъж бременността на момичето не е било нещо, което да го отблъсне. Въпреки това споделя, че по време на раждането се е чувствал разтревожен.

“В Алиса има нещо, което ме привлече. Попринцип не бих искал избрал да се срещам с бременна, но случаят бе друг”, разказва той.

Ситуацията обаче е необичайна, а Макс признава, че е бил притеснен от всички неизвестви свързани с това, че ненадейно е станал татко.

“Има много неща, които трябва да се научат, за да бъде човек баща, но смятам, че аз и Оли вече имаме добра връзка помежду си”, смята Макс.

Постъпката на мъжа е приета изключително позитивно в мрежата, където Алиса споделя историята на младото си семейство.

А доста момичето дори питат дали Макс има брат.

Превод: GlasNews.bg