Мъжете мислят, че връзките трябва да бъдат лесни. Ето как uspeshni-vrazki.com обяснява това явление.

Мъжете описват себе си като по-емоционални от жените, когато влизат в една връзка. Мъжът не желае да прекарва много време, в размисли за това, какво прави връзката успешна. В неговото съзнание, връзките или са успешни, или не. Тя или работи, или не. Той е или прелъстен от нея , или не. Подчертавам, че това е опростено, в черни и бели цветове , обаче това мислят повечето мъже, когато се влюбват и встъпват във връзка. Много жени са имали случки с мъже, когато са се опитвали да обяснят тънкостите на взаимоотношенията. Те смятат, че ако мъжете проумеят, какво прави жените щастливи и движещите сили на любовта и прекрасните взаимоотношения, те може би ще бъдат по-склонни да правят нещата, които жените желаят.

Женското вникване в проблема се струва странно за мъжете.

Една от женските фрази, които нямат никакъв смисъл за мъжете, е : „Хайде да поработим върху нашите взаимоотношения“. Докато тази фраза има някакъв смисъл за мен и за вас, не могат да разберат идеята на това „да работим върху взаимоотношенията“. Тяхната гледна точка за взаимоотношенията е същата като техния подход за купуването на къща. Купувате къща и това е добре, защото повече не ви се налага да работите за това. Всички можете да направите някакви неща сега и след това да я поддържате, но вече не се налага да продължавате да работите за нова къща. Ако го направите, това означава, че къщата е построена лошо или с лош дизайн. Мъжете са склонни да забравят, че взаимоотношенията са непостоянни, че се променят, че те порастват и се развиват в зависимост от усилията и времето, които им отделяме. Това не означава да се откажем от идеята да подобрим своите взаимоотношения. Обаче без да разберете как мъжа възприема взаимоотношенията, няма да сте способни да му предадете правилно това, което искате да разбере. Друга жена може да ви разбере какво казвате, но не и вашият мъж. Ако използвате терминология от рода на: „ хайде да поработим над взаимоотношенията“ , „хайде да общуваме по-добре“или“хайде да говорим за случващото се“, вие вероятно ще го объркате с думите си. Мъжете не използват такъв тип език, когато разговарят с други мъже. Ако отидете на спортно събитие, никога няма да чуете такива думи. Ще чуете опростени неща като: „Как си?“ и обикновено отговорът е „добре“ или „ок“. Краткостта на думите е предимство в мъжките среди.

Дълбоко в мъжкото сърце има желание за близост.

Близостта с жена е привлекателна за мъжа, освен ако няма тенденция за силно пристрастяване или саморазрушително поведение. Обаче много мъже не знаят как да го постигнат, къде е мястото, където чувствата влизат в играта. Това, което вдъхновява мъжа да работи над взаимоотношенията, не е това, което сте му обяснили. Това, което го провокира е просто дали това, работи и дали не работи. Когато мъжете правят определени неща и получат от вас реакция, която им харесва, те са много по-склонни да повторят това отново. Проявата на положителни действия понякога, правят добри неща за вас, или направените комплименти биха могли да предизвикат жестове на благодарност. Когато той не получава желаната реакция, той е склонен да мисли, че действието няма стойност. Това не е достатъчно, когато вие харесате това, което е направил.Ако той не почувства, че вие харесвате това, избрах думата „почуства“ с основание, той няма да повтори това. Въпреки че мъжете не тълкуват много неща или не описват нещата по това, как ги чувстват, те същ се мотивират от чувствата по съия начин както жените. Истина че при мъжете по-голям мотиватор са чувствата, отколкото логиката.Често пъти жените премълчават какво чувстват към мъжете. Те се страхуват да не бъдат обвинени, че преувеличават чувствата си за да манипулират. Истината е, ако наистина харесвате това, което той е направил, той се нуждае да види и да почувства вашата реакция. Трябва да почувства също, че ви е направил щастливи. Това ще бъде голяма гордост за него. Това ще го накара да се почуства горд със своята връзка и да я запази, чувствайки се доволен, когато прави неща, които ви прави щастливи. Той ще прави всичко, за до ви достави удоволствие, докато постигне това, което иска.