Служители на дивата природа в Боулдър, Колорадо, които се занимават с проблемите на дивата природа в открити зони и планински паркове, бяха изненадани, когато видяха, че камерата направи селфи на мечка. 

Обективът е уловил фотогеничното мече в различни пози.

„Мечката прояви особен интерес към една от нашите горски камери, използва възможността и си направи стотици селфита. Ние се смяхме, когато видяхме тези изображения, мисля, че и други ще го направят“, каза говорител на отдела за дивата природа.

Мечка в гората на Колорадоцял екран
 

Мечката се приближава към камерата от няколко ъгъла, като на една от снимките вдига брадичка нагоре, на другата изплезва език. След "фотосесията" изчезна в гъсталака на гората.

Мечката изплези езикцял екран
 

Местни еколози са монтирали девет камери в пустинята на Колорадо, съобщава The Sun. Събраната информация се използва при планиране на мерки за опазване на естествените местообитания на дивите животни.

Мечка в гората на Колорадоцял екран
 

Но повечето животни, които са заснети от камерите, не ги забелязват и подминават.

меча лапацял екран
 

Потребителите харесаха тази история, някой дори сравни мечката с Ким Кардашиян (Kim-bearly Kardashian).

„Имаме късмет да живеем в район с богата дива природа и тези камери ни помагат да разберем точно кои животни живеят в района, да научим за поведението им през деня, седмицата и дори годините“, обясни екологът Кристин Нунез.

Екипът от изследователи съобщи, че камерите заснемат койоти, бобри и кафяви мечки.

Превод: GlasNews