Бременен мъж и междурасово ръкостискането са сред най-новите емотикони, които ще бъдат пуснати от консорциума Unicode и ще се появят на устройствата през следващите месеци.

Черновата листа на най-новите емотикони, пусната по-рано тази година от компания, която популяризира стандарта Unicode, има за цел да покаже повече разнообразие в пола, пише sky.com.

Сега, когато списъкът е потвърден и оповестен, и съдържа 37 нови емотикони - като общият им брой е 3 633, ще бъде използван от компаниите с различни социални мрежи за проектиране на собствени версии, които се очаква да дебютират през следващата година.

Еднополовите двойки и неутралните по отношение на пола емотикони бяха сред редица приобщаващи изображения, добавени към глобалната библиотека през 2019 г., но регулаторът се сблъска с критики, като флагът и символът на транссексуалните мъже бяха свалени.

Новият емотикон на бременния мъж опитва да увеличи разнообразието, като показва, че хора от всякакъв пол могат да бъдат бременни.

И след повече от година повишена осведоменост и глобални протести около борбата за расово равенство, предизвикани от убийството на Джордж Флойд, консорциумът Unicode също ще позволи на потребителите да показват ръкостискане между ръце с различни тонове на кожата.

Сред другите нови емотикони са ръце, които правят сърцевидна форма - плюс лица, които се топят, поздравяват, прехапват устна, сдържат сълзи и надничат между пръстите си.