Aвстралиецът, който откри мистериозна метална топка на плаж, направи зашеметяващо твърдение, че тя не идва от този свят.

Фил Морис откри неидентифицираната топка, докато използва металдетектор на плаж в далечния северен Куинсланд преди няколко седмици. Голямата топка беше открита да лежи на пясъка близо до водата. Оттогава Морис е обсебен от откриването на произхода на странния обект и твърди, че е част от космически кораб.

Той каза, че след като е прегледал „хиляди“ изображения онлайн в свободното си време, е открил, че много подобен идентифициран обект е открит и в Намибия преди десетилетие.

След като видял изображението на намибийската топка, Морис осъзнал, че е идентична.

Той вярва, че това е резервоар с хидразин, който се използва за съхраняване на ракетно гориво на борда на безпилотен самолет при изстрелване на сателит, който се отделя и се разбива обратно на Земята.

„Като го гледах, разбрах, че металът е бил изключително горещ на някакъв етап“, каза Морис пред Yahoo.

„Вярвам, че е повече от вероятно тази тежка метална топка да се е разбила в океана, преди в крайна сметка да бъде изхвърлена на брега.“

Той каза, че през четирите му десетилетия претърсване на плажове с и без металотърсач това е най-уникалната му находка.

„Мислех, че съм намерил почти всичко, което съществува“, каза той.

Въпреки че не е официално идентифициран като пропелантен мехур, това не е първият космически обект, изхвърлен на австралийските брегове тази година.

Мистериозен метален цилиндър с височина два метра и ширина беше изхвърлен на брега близо до Грийн Хед на среднозападното крайбрежие на Западна Австралия през юли.

Властите трябваше да предупредят плажуващите да се пазят от цилиндъра, тъй като произходът му беше неизвестен дни наред.

Австралийската космическа агенция обаче „определи, че обектът най-вероятно е корпус на ракетен двигател с твърдо гориво“.

Корпусът на ракетата е паднал от индийска ракета LVM3-M4, която е предназначена да транспортира комуникационни спътници в геостационарна орбита.