Млад рибар направи улова на живота си. Той хванал рядък син омар край бреговете на Белфаст. Стюарт Браун 28-годишният Стюарт Браун от Бангор разказва, че откриването на цветното създание било “изненада за всички”.

Омарът бил хванат във водите в близост до близо до фара Blackhead на северните брегове. Браун показва снимки на улова си, на които се вижда омар, украсен в тъмносин цвят.

Морският обитател бил освободен, след като се оказало, че размерите му са под разрешените за запазване. “Още е някъде тук, плува си щастиво. Надявам се, ако някой го хване, да също да го освободи”, казва мъжът.

Гирикумар, който преживява войната в Украйна с ягуар и леопард СНИМКИ

Рибарят допълва,че открил омара на дърбочина от 15-18 метра дълбочина. Сините омари са едни от най-редките представители на морския свят. Шансът да бъде уловен представител на вида е едно на два милиона. Повечето омари са с кафеникав звят, но има редски слачаи, в коиото са оцветени със странни шарки – оражжево, червено или жълто.

И преди уловът на подобни омари е предизвиквал сериозен отзвук, но младият рибар споделя, че за пръв път разбрал за съществуването на подобно същество.

“Никога не бях виждал такъв. Говорих с по-старите рибари и те не бяха срещали никога”, разказва той.

“Беше изненада за всички”, заключава Браун.

6 г. крокодил живее с гума на гушата си. Подмамиха го с пиле и я махнаха СНИМКА

Превод: GlasNews.bg