Класиката винаги е на мода!

Модния свят винаги е бил разнообразен със своите стилове и тенденции, но понякога изглежда, че е невъзможно да бъдат разбрани. За сметка на това има един стил, които е изпитан във времето и винаги е бил уместен, а именно - класиката. 

Класическия стил се отличава със стабилност, строгост сдържаност и вида си на "скъпа простота". Това е и основния му принцип - пропорционалност и елегантност. Този стил, често бива объркан с аналози на модерен дизайн, но всъщност стила си има свои собствени характеристики и разпознаваеми черти.

Класиката предполага усещането за пропорцията от всичко - по обем, цветове и форма и най-вече хармония и красота. Този стил има определено трезво и елегантно докосване, което ни кара винаги да го харесваме.

Подходът тук е в намиране път към първоначалния източник или в елегантни вариации на класическите предложения, като се въвеждат елементи, мотиви и пропорции, изпитани във времето, по такъв начин, че те да намерят своето място в съвременния начин на живот.

С други думи класическия стил може да бъде обновен и претълкуван и затова ни дава свободата да си поиграем със стиловете. В случая ще поговорим за класическите столове за хранене, които така и не излизат от мода.

Има много различни стилове столове, които могат да бъдат във много различни форми и материали и разбира се, те обикновено се комбинират със стила на трапезарията, за постигането на красив и хармоничен дизайн и комплект. Но истината е, че мебелите в класическия стил направени от естествено дърво, с леки тонове и меки цветови контрасти, никога няма да излязат от мода и винаги ще изглеждат стилно.

Модерните класически маси и столове имат доста елегантен стил, тъй като те са вдъхновени предимно от английския, неокласическия, френския или колониалния стилове от XVIII век, но ако искаме да му предадем допълнителен блясък винаги може да изберем различни цветове и да разчупим с по-дръзки цветове на мебелите, но без да прекаляваме.

Освен красиви, столовете в класически вариант са и удобни.  Те са сигурен залог във всеки дом и затова е обичайно да се забелязват в повечето домове. 

Столовете от този вид трябва да придават до известна степен античност на външен вид и да изглеждат така, сякаш принадлежат на всяка кралска династия (чрез дърворезба, наклонени и извити крака и др.).

Но как да съчетаете тези столове с останалата част от помещението ? Лесно! Възможно е да се пресъздаде атмосферата на ефирна деликатност с тези няколко съвета изброени по-долу:

  • Когато говорим за класика, тя отлично се съчетава с материали като мрамор и паркет. Тези комбинации са в състояние да предизвикат всички онези усещания на чистота и красота, свързани с класическия вкус и в същото време с модерното
  • Бежово кафявата комбинация и нюансите на дърво, които успокояват са най-добрия избор. Цветове като абанос, сметана или слонова кост се вписват перфектно.
  • Иследвайте епохата! Когато се говори за класически стил, се има предвид един свят на интериорен дизайн, който обхваща различни влияния епохи и традиции.  Помислете за императорското, рококо и барока и всички течения, които определят вкуса на традицията.
  • Елегантността и простотата са два типични атрибута на класическите кухни. Добре е да не се прекалява с претрупването на това пространство с декоративни материали. 
  • Деликатно резбовани и лакирани мебели от тъмно дърво и архитектурни декорации изобилстват в този стил.

Елегантността на класическия стил, със своето балансирано богатство винаги е така очарователна и предпочитана.

Ако и вие носите класическото в сърцето си и искате да усещате приятния и уютен привкус на ненатрапчивата грация на класиката, тези няколко основни съвета ще ви бъдат от полза за да може успешно да пресъздадете дома си по най-точния и приятен начин, постигайки успешно целта си на домашен комфорт.