Статуя, изобразяваща гол Доналд Тръмп, беше определена като "плачеща" от републиканците, след като беше изложена близо до Лас Вегас.

Високата 13 метра статуя на бившия президент на САЩ в голо тяло беше изложено на парцел край магистрала в Невада.

Не е ясно кой стои зад скулптурата, като Републиканската партия на Невада заяви, че "категорично осъжда жалката статуя".

„Докато семействата шофират през Лас Вегас, те са принудени да гледат тази обидна марионетка, създадена умишлено за шокираща стойност, а не за смислен диалог“, се добавя в него.

„Президентът Тръмп и републиканците са фокусирани върху постигането на резултати, които имат значение – намаляване на инфлацията, осигуряване на нашите граници, създаване на работни места и осигуряване на по-светло бъдеще за всички американци."

 „Докато демократите, особено Камала Харис, продължават да дават приоритет на стойността на шока пред съдържанието.“

Говорители на анонимния художник, който стои зад произведението, каза, че инсталацията се нарича Криво и неприлично.

Те казаха пред местна телевизия, че статуята е „13 метра висока, 3 метра широка… тежи 2700 килограма и е направена от пяна върху арматура“, добавяйки, че има за цел да „разпали разговори“.

Невада гласува за демократ на последните четири президентски избори, но с малко - през 2020 г. Джо Байдън спечели щата с 50,1% от гласовете, в сравнение с 47,7% на г-н Тръмп.