Тестовете за откриване на разликите подобряват паметта и бързото мислене - изследователите знаят това отдавна. Освен това такива тестове ви позволяват да тествате вниманието си към детайлите и способността да намирате разлики между почти идентични изображения.

Притежаването на мощен ум е изключително важно в днешния свят и изследователите вярват, че игрите, в които трябва да откриете разликите между изображения с малки разлики, помагат да се изостри вниманието ви към детайлите и също така да се развият мисловните способности на човека.

В резултат на това играта Открий разликите може да бъде чудесен избор за съчетаване на бизнеса с удоволствието - да прекараме времето и да стимулираме ума си, пише Jagran Josh. Доколко сте внимателни към детайлите, можете да проверите с прост тест: имате две изображения, в които трябва да намерите 3 разлики само за 11 секунди.

Изображението по-горе показва две подобни рисунки, в които можете да видите спортист, който се подготвя за маратон. Бегачката е в изходна позиция, както се вижда от позата й. Но въпреки факта, че изображенията са почти идентични, има три разлики между тях. Можете ли да ги намерите само за 11 секунди?

Изследователите отбелязват, че успешното завършване на играта Find the Difference ще помогне за подобряване на паметта, както и на визуалното възприятие. Освен това подобни упражнения могат да подобрят способността ни да се концентрираме.


Разлики в образите на жените спортисти Снимка: Fox Puzzle/YouTube

Трите разлики в изображенията са показани на снимката по-горе, а именно:

прическата;
потника;
шортите.