Мексиканско момиче, чиито коефициент на интелигентност е по-висок от този на Алберт Айнщайн, иска да стане космонавт и да колонизира Марс. За нейната история разказва “Дейли стар”.

Десетгодишната Адхара Перес Санчес започнала да чете едва на три години. Тогава тя започнала и да събира огромни пъзели и да изучава математика. В училище нейните връстници я определяли като странна и чудата. Голяма част от времето си тя прекарвала над учебниците, като с интерес се увличала по таблицата на Менделеев.

Скоро след това тя заявила на родителите си, че не иска повече да посещава училище. А те започнали да издирват образователна програма, която да съответства на познанията и възможностите й. Нейната майка се обърнала към специалисти, които след тестове установили, че IQ-то на детето е впечатляващите 162 единици. Резултатът й е по-голям от този на гениите Айнщайн и Стивън Хокинг.

След това на Санчес бил съставен специален план за обучение. С негова помощ тя бързо преминала през обичайната програма на училищата. Така на десет години тя вече има научни степени в сферата на системната администрация и промишленото инженерство.

Днес Адхара се готви да постъпи в Аризонския университет, където се надява да бъде забелязана от специалистите на НАСА, с чиято помощ да вземе участие в изследването на Космоса.

Малката Санчес не е единственото дете с подобен невероятен интелект. През 2019 година десетгодишната Фрея Манготра от Бирмингам, Великобритания, също постигна резултат от 162 точни на IQ-тест.

Превод: GlasNews.bg