Нашата личност и много от индивидуалните ни характеристики са смесица от това, с което сме родени и с които сме израснали и се развиваме, докато остаряваме. Ние обаче се раждаме с определени вродени характеристики, включително цвят на косата и очите, уникален пръстов отпечатък и дата на раждане. 

Този последен фактор определя нашия зодиакален знак, за който някои се кълнат, че може да помогне да контролираме нашите наклонности и предпочитания. Астролозите смятат, че звездите, под които сме родени, определят вида вино, което ни подхожда, пише BHG.

И дори да не вярвате в астрологията, можете да опитате виното, което ви препоръчваме.

„От векове лекарите трябваше да изучават астрологията заедно с медицината и често използваха рождената карта на човек, за да предписват диети. Връзката между астрологията, храната и тялото има богата история“, казва Алис Смит, астролог в Alice Smith в Сиатъл.

Овен (21 март – 19 април): Каберне Совиньон

Овните са смели, топли и весели - и предпочитат аромати, които говорят за тези качества. Овенът често предпочита сухите и червените вина. И Каберне Совиньон напълно отговаря на тези параметри. Вероятно също така ще им хареса да участват в разгорещени дебати с приятели и семейство за бележки за дегустация или кое лозе прави най-доброто вино.

Телец (20 април – 20 май): Вионие

Този земен знак се управлява от Венера, планетата на удоволствието, така че родените под знака на Телец често са земни. Телците предпочитат наситени, меки и кадифени вкусове. Телецът е изобретил „тихия лукс“; те искат добри неща, които всъщност са приятни за консумация, а не само за шоу. Недооценено грозде като Viognier е идеално, тъй като има прекрасен аромат, подобен на парфюм, богат на нотки на цитрусови плодове, роза и костилкови плодове.

Близнаци (21 май – 21 юни): Виньо Верде

Тъй като Близнаци е въздушен знак, управляван от Меркурий, планетата на комуникацията и събирането на информация, Близнаците са живи, общителни, активни и любопитни. Най-доброто вино за Близнаци е леко, свежо и идеално за дълъг и приятен разговор. Плодов, забавен, жив и леко шампански, вариант с ниско съдържание на алкохол като Vinho Verde е брилянтен избор.

Рак (22 юни – 22 юли): Ризлинг

Тъй като Раците се управляват от Луната, те често са ориентирани към семейството, кулинари, които обичат да споделят масата - заедно с много традиции и спомени - с другите. Те знаят как да изберат прекрасно вино, което може да се пие както самостоятелно, така и в комбинация с голямо разнообразие от ястия. Ризлинг с вкус на мед или личи е идеален за тях. Бонус точки за всичко, произведено от винарна с дълга история.

Лъв (23 юли – 22 август): Совиньон блан

Като смел огнен знак, Лъвът е известен със своя чар и щедрост на духа, увереност, оптимизъм и жизнерадостна личност. Тъй като Лъвовете обожават пролетта и лятото, те обичат аромати и преживявания, които им напомнят за тези топли, слънчеви месеци. Цитрусов, ярък и жив, Совиньон Блан е отличен избор.

Дева (23 август – 22 септември): бяло, сухо и искрящо

Тъй като Девите са земен знак, управляван от Меркурий, планетата за събиране на информация, те често са ориентирани към детайлите, аналитични и чувствителни. Те обичат да анализират тънкостите на виното, включително многобройните слоеве на вкус и аромат в комплексни вина като Txakoli (известен също като Txakolina). Девите ще харесат това бяло, сухо и пенливо вино с аромати на сушени билки, цитруси и зелена ябълка.

Везни (23 септември – 23 октомври): Розе

Като въздушен знак, управляван от Венера, планетата на взаимоотношенията и красотата, Везните обичат да отварят бутилка, за да я споделят със скъп приятел или партньор. Балансът цари и за Везни; тяхната социална природа означава, че търсят храна и напитки, които са хармонични, достъпни и лесни. Тъй като е предназначено да му се насладите сега (вместо да се съхранява в мазето за по-късно), има зашеметяващ нюанс на сьомга и се съчетава добре с широка гама от ястия, френското розе със средна плътност е едно от най-добрите вина за Везни.

Скорпион (24 октомври – 21 ноември): Шираз

Скорпионите са воден знак, управляван съвместно от Плутон, планетата на трансформацията, и Марс, планетата на действието и енергията. По този начин те искат напитката да бъде толкова тъмна, сложна и мистериозна, колкото са те. Скорпионите жадуват за жизнено изживяване като това, което получават от пикантен шираз с наситен рубинен цвят.

Стрелец (22 ноември – 21 декември): Гренаш

Като най-приключенският огнен знак, Стрелецът оценява възможността да пътува до други земи и да научава повече за културите чрез техните рецепти и регионално любими напитки. Освен това обичат разнообразието. Това е точно това, което повечето испански вина Гренаш предлагат, от костилкови плодове и цитруси до женско биле и подправки.

Козирог (22 декември – 19 януари): Каберне фран

Според Браун, Козирозите, земен знак, управляван от Сатурн, обичат класиката. Точно както ретро дрехите и мебелите изглеждат като разумни инвестиции, Козирозите ценят висококачественото, класическо грозде като каберне фран, което често се пренебрегва. Като един от "родителите" на хибридното каберне совиньон (заедно със совиньон блан), каберне франът е традиционен фаворит на сомелиерите. Тя е със средна плътност, има страхотен аромат и има достатъчно структура, за да отлежава добре от 10 до 15 години.

Водолей (20 януари – 18 февруари): портокалово вино

Според Браун, като въздушен знак, чийто управител е Уран, планетата на промяната, тези, които попадат под знака на Водолей, са иновативни и ориентирани към бъдещето. Често се отклонявате от очевидното и се наслаждавате на сухи, но сложни вкусове, които се развиват с течение на времето. Водолеите се наслаждават на екзотични аромати и вкусове, които могат да "удивят другите". Така че портокаловото вино определено ще отговаря на техния вкус.

Риби (19 февруари – 20 март): розово шампанско

Управлявани от Нептун, планетата на духовността и мечтите, Рибите са богати на въображение, емпатични и чувствителни. Те обичат причудливите, романтични вкусове и аромати. Като ванилия, бисквити и лавандула. Поради тази причина едно пенливо, енергично и елегантно вино розе е идеално.