Какво ни очаква през 2022 г.? Най-амбициозното събитие на 2022 г. ще бъде Парадът на шест планети - Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. От края на април те ще започнат да се сближават и на 12 юни 2022 г. ще се подредят. От гледна точка на Астрологията това ще бъде период на голяма нестабилност, трансформации и кармични уроци.

Енергията на Парада на планетите е като гигантски водовъртеж, по време на който е трудно да се намери баланс и да се запази спокойствието. Това „сърфиране по звездните вълни“ увеличава рисковете във всички области на живота. Нивото на наранявания и конфликти нараства. Пътуването и пътешествията също стават опасни. В същото време тази огромна енергия може да бъде впрегната и насочена в творчески канал. Показвайки решителност и устойчивост по време на Парада на планетите през 2022 г., можете да изпитате социални и кариерни възходи, неочаквани обрати на съдбата и благодатта на късмета.

От юни до октомври няколко външни планети наведнъж стават ретроградни. Максималната комбинация от ретроградни планети се случва през август: Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон и Уран. През този период е важно да запомните, че като правило ретроградното движение на планетите забавя скоростта на събитията в живота на човек и изпълнението на плановете се отлага. Човек се концентрира върху своя вътрешен свят, мечти и желания.

Можете да научите повече за всички значими астрологични събития през 2022 г. и какво означават те за вас от нашия звезден календар.

9 януари - Съвпад на оптимистично Слънце и общителна Венера

Трябва да посветите това време на почивка или общуване. Вероятни са интересни познанства, подновяване на стари бизнес контакти и вероятно шеметна любов. Във всички области на живота ще имате късмет. Страхотен аспект за речи и презентации, тъй като ви позволява да изглеждате страхотно и да се чувствате уверени на публично място.

12 януари - Квадрат на Марс с господаря на илюзиите Нептун

Обърнете внимание на поведението на околните: може би някой от вашите познати ви мами. Не вземайте прибързани решения и ограничавайте приема на упойващи напитки. Останете насаме със себе си през това време. Ако имате много рутинна работа, тогава част от нея трябва да се отложи, тъй като аспектът провокира хаотична, забързана дейност, но дава малък резултат и много грешки.

16 януари - Съвпад на Слънцето и доминиращия Плутон

Този аспект на хороскопа символизира тайната сила. Ще имате латентна сила и, ако желаете, ще влияете на хората. Подходящото време за изпълнение на плановете. Ще бъдете успешни и сякаш всички около вас се вслушват в думите ви. Ще можете да убедите най-непреодолимия шеф, да докажете своята правота в спор и да получите признание от екипа.

23 януари - Съвпадът на животолюбивото Слънце и неспокойния Меркурий

Може да искате да промените нещо в живота си или да отидете на пътуване. Опитайте се да не пропускате възможността да видите света. Срещите със стари приятели и създаването на нови познанства ще донесат ползи, макар и нематериални. За креативните хора този аспект помага да се формира уникален поглед към света, но ако вашият бизнес е свързан с безпристрастен анализ на информация или някакви събития, тогава ще ви липсва обективност.

29 януари - Непредсказуем Меркурий в съвпад с Плутон

В името на нови перспективи ще искате да изоставите текущите дела. Бъдете внимателни, вземайте решения внимателно. През този период е по-добре да се занимавате с учене и саморазвитие. Аспектът помага да се анализира информацията, да се види много по-дълбоко същността на нещата, да се уловят причините и следствията.

14 януари - 1 февруари 

Опитайте се да завършите стари неща и да отложите нови проекти. Бъдете дипломатични и не се поддавайте на провокации. Бъдете внимателни по време на шофиране. Време е да посетите стари приятели, да се занимавате с интроспекция, да се отървете от лошите навици.

4 февруари - Съвпад на Слънцето и организирания Сатурн

Този аспект ви позволява да се съберете, дава самоконтрол. Вашите усилия ще бъдат увенчани с успех. Това е много благоприятен момент за начинания в професионалната сфера и не само - всеки възникнал сега проект ще бъде успешно реализиран. Особено ако използвате помощта на приятели и познати.

8 февруари - Тригон на агресивен Марс и импулсивен Уран

Високият и „накъсан“, непредсказуем ритъм на живот през този период може да доведе до стрес. Занимаването с активен спорт ще ви помогне да облекчите натрупания негатив и ще успокоите нервите си. Опитайте се да почивате по-често, да се отпуснете, да бъдете сред природата и да общувате с приятни хора.

11 февруари - Съвпадът на умния Меркурий и мистериозния Плутон

Това е много благоприятно време за учене: знанията ще се усвояват по-бързо и ще останат в паметта по-дълго. През този период ще можете успешно да докажете своята гледна точка пред колегите по работа - вашите аргументи ще бъдат признати за убедителни.

18 февруари - Щедър секстил на Юпитер с независим Уран

Този аспект в хороскопа повишава вашата независимост в мисленето и движението. Добро време за пътуване и учене. Може би увеличение на заплатата или нова позиция.

3 март - Чувствена Венера в съвпад с доминиращ Плутон

През този период ставате по-чувствителни, желанието за емоционална връзка ще се увеличи. Може би интересно романтично познанство, прерастване на приятелство или работна връзка в любов. Това е добър момент да се погрижите за някой близък, да се срещнете с приятели или да обсъдите трудни въпроси с колеги. Това също е много успешен момент за справяне с финансови проблеми, но се опитайте да не губите бдителността си.

5 март - Животолюбивото Слънце е в съвпад с щедрия Юпитер

Тази връзка в хороскопа ще разшири възможностите ви, ще привлече социален успех и финансово богатство. Бъдете по-активни, не се колебайте да използвате това време за нови големи проекти и всякакви начинания!

13 март - Слънце в съвпад с мечтателен Нептун

Този аспект повишава нуждата от хармония със себе си и света около нас. Това е период на спокойствие и тишина. Посветете го на релаксация, медитация, общуване с природата и с най-скъпите хора.

22 март - Квадратът на решителния Марс и летящия Уран

Този аспект през март 2022 г. ще укрепи вашата личност и желание за свобода на изразяване. Ще се дразните от всякакви пречки и ограничения. Някои събития могат да ви изнервят. Опитайте се да държите емоциите си под контрол. Действайте съзнателно.

5 април - Енергичният Марс се свързва с дисциплинирания Сатурн

Очаква ви бавен, но стабилен напредък в бизнеса. Опитайте се да се контролирате и обръщайте по-малко внимание на недостатъците на другите. Възможни са контакти със стари приятели. В този ден не трябва да рискувате, предпазливостта ще гарантира стабилност и сигурност.

12 април - Жизнелюбивият Юпитер се свързва с фантастичната планета Нептун

Необходимостта от нови преживявания нараства. Страхотно време за релакс и забавление. По-добре е да отложите новите начинания, сега ви е трудно да прецените рисковете на бъдещо предприятие: твърде лесно е да мислите за пожелания.

18 април - Интелектуалният Меркурий се свързва с творческия Уран

По това време в главата ви могат да се родят нови идеи и прозрения, творчески импулси и в живота ви да влязат неочаквани новини. Импулсивността се увеличава: опитайте се да се въздържате от необмислени действия. Слушайте по-често вътрешния си глас.

30 април - Частично лунно затъмнение

Това затъмнение може да се види в Южна Америка и тихоокеанските острови. Явлението носи безпокойство и безпричинно безпокойство. По това време представителите на зодия Телец ще бъдат най-податливи на негативни емоции и промени в настроението.

29 април -1 май - Ретрограден Плутон

Началото на ретроградната фазата е чудесно време за релакс или медитация. Преоценете убежденията си, освободете се от ненужни идеи и остарели предразсъдъци.

5 май - Весело Слънце в съчетание с творчески Уран

Това е добър период за работа в екип, почивка с приятели, създаване на нови познанства. Ще можете да демонстрирате своята уникалност и да привлечете хора с оригиналните си възгледи за света.

15 май - Слънце в квадрат със строг Сатурн

Това е времето на "кармичното завръщане". На този ден хората често получават това, което заслужават. Ако някакъв проблем, възникнал през този период, изведнъж ви се стори неразрешим и ситуацията е в задънена улица, тогава бъдете сигурни: това е фалшиво впечатление.

16 май - Пълно лунно затъмнение

Това явление може да се наблюдава в Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Затъмнението предсказва драстични промени и изненади за всички. Бъдете внимателни този ден, особено при работа с превозни средства и по пътищата.

18 май - Храбрият Марс в съвпад с Нептун, потопен в себе си

В този ден не трябва да се обвързвате със сериозни задължения, въпреки че може да възникне такова желание. Може би някой от близък кръг ще се опита да ви въвлече в съмнителни шеги. Почивайте, възстановете се, наблюдавайте душевното си равновесие.

21 май - Слънце в съвпад с бърз Меркурий

В този ден може да имате усещане за ускорение на времето и събития, които често се сменят. За да направите всичко, трябва да действате бързо. Въпреки това в никакъв случай не правете прибързани заключения и категорични изявления - това може да доведе до конфликт.

12 юни - Любяща Венера в съвпад с непредвидим Уран

През този период е възможна мигновена симпатия, пламнала любов от пръв поглед или неочаквано приятелство. Опитайте се да запазите хладнокръвие във вихъра от емоции. Очаквайте добра финансова възвръщаемост.

29 юни - Весело слънце в квадрат с амбициозен Юпитер

Нещата през този период обещават да вървят добре, само и само да не прибързвате нещата. Този аспект повишава оптимизма и волята за победа, докато желанията и амбициите могат да надхвърлят реалните ви възможности. Добре планираните начинания са обречени на успех, основното е да се опитате да не се увличате и да не се вълнувате. И се опитайте да не харчите повече, отколкото печелите.

5 юни -3 юли - Ретрограден Сатурн

В началото на ретрофазата на Сатурн не се препоръчва започването на каквито и да било проекти, в противен случай те могат да бъдат забавени. Също така се откажете в този ден от ненужни и спонтанни разходи, големи покупки. Най-добре е да си починете, да си отдъхнете и да помислите какво се случва.

28 юни -1 юли - Ретрограден Нептун

До 1 юли не се отказвайте от взетите по-рано решения, придържайте се към старите планове. Не се копайте, а действайте. Проверете и проверете отново всяка нова информация. Бъдете внимателни, особено във водата.

2 юли - Сръчен Меркурий в тригон с дисциплиниран Сатурн

Този аспект ще раздвижи кариерата ви и ще ускори всички работни процеси. Опитайте се да използвате добре това време. Също така е много добър момент да се откажете от лошите навици и да започнете да се справяте с всякакви недостатъци. Бъдете оптимисти и оставете зад гърба си грешките от миналото.

18 юли - Интелектуален Меркурий в опозиция на доминиращия Плутон

Това е чудесно време за изучаване, изследване и размисъл. Опитайте се обаче да не ви виждат властите, има вероятност от недоразумения или конфликт с началниците. Планирайте за бъдещето.

20 юли - Слънцето се противопоставя на доминиращия Плутон

През този период се опитайте да работите в екип и да държите под контрол собствените си амбиции. Под влияние на този аспект на хороскопа ще се засилят вашият инат, желанието да спорите и да убеждавате другите, че сте прави. За да избегнете конфликти, трябва да бъдете по-дипломатични.

28 юли -1 август - Ретрограден Юпитер

До 1 август се опитайте да избягвате всякакви големи разходи и манипулации с пари (инвестиции, закупуване на акции). Бъдете внимателни, когато пътувате. Това е добър момент да завършите започнатото, да научите или да промените дейностите.

11 август - Весело слънце в квадрат с революционен Уран

Това е аспектът на промяната. Под негово влияние е възможна промяна в мирогледа, характера, промяна в образа или начина на живот. Всякакви нестандартни решения са добре дошли!

14 август - Слънце в опозиция на трудолюбивия Сатурн

Това е период на активна трудова дейност, когато трябва да завършите започнатото или да изпълните поети преди това задължения. Пригответе се за напрежението в отношенията си с хората около вас. Опитайте се да отделите време за помирение и помирение.

18 август - Несериозна Венера в тригон с оптимистичен Юпитер

През този период забавлението и релаксацията, лесната комуникация и флиртът са добре дошли! Възможно е да получите много изгодна оферта - внимавайте да не я пропуснете. Съществува риск от спонтанни големи покупки, изкушението да похарчите много пари за забавления, дрехи и модерно пазаруване. Опитайте се да се държите под контрол и да избягвате ненужните разходи.

24 август -1 септември - Ретрограден Уран

Може да искате да промените коренно нещо в живота си през този период. Много са вероятни драстични промени. През това време може да имате пророчески сън или да преживеете внезапно прозрение.

3 септември - Полиедрален Меркурий в опозиция с Юпитер

Този аспект е благоприятен за изготвяне на амбициозни планове, но имайте предвид: когато се реализират, могат да възникнат пречки. Следвайте съветите на опитни приятели. Добър момент е да посетите роднини или да поговорите от сърце със съседи.

16 септември - Емоционална Венера в квадрат с Агресивен Марс

В този ден хората ще станат по-докачливи и неуравновесени. Внимавайте с думите и емоциите – една искра е достатъчна, за да запали огън! Ще трябва да работите усилено, за да изградите сериозна връзка.

19 септември - Слънце в тригон с властен Плутон

Лошите навици могат да се влошат в този ден, опитайте се да водите здравословен начин на живот и да устоите на изкушенията. Бъдете активни в трудни ситуации и тогава те ще бъдат разрешени във ваша полза.

26 септември - Бизнес Меркурий във връзка с любящата Венера

Вероятно печалба, паричен поток или щедър подарък. Това е и много благоприятно време за общуване. Можете да направите ново запознанство, да се влюбите или - да участвате в разгорещена дискусия и да убедите опонента си, че сте прави.

18 октомври - Слънце в тригон с решаващ Марс

Добър момент е да подредите нещата: сега можете решително да поставите точки над „i“, да отделите „черното“ от „бялото“ или да вземете непопулярно, но необходимо решение. Също така този аспект на хороскопа е добър за спорт, упорита работа и бизнес.

20 октомври - Нежна Венера в квадрат с властен Плутон

Този аспект невероятно увеличава степента на любовните страсти, всички тайни желания и сдържани импулси могат неочаквано да излязат. През този период в любовната връзка са възможни трудности, пречки и изясняване на отношенията. Опитайте се да не давате воля на ненужните емоции и изкушения. Също така е чудесно време да бъдете креативни.

25 октомври - Частично слънчево затъмнение

Това събитие може да се види от жителите на Европа, Азия, Северна Африка и Близкия изток. По това време трябва да откажете да приемате упойващи напитки. Прехвърлете всичките си планове в друг ден и се опитайте да не се нервите.

30 октомври - 1ноември - Ретрограден Марс

Преди началото на ретро фазата на Марс, опитайте се да имате време да завършите нещата, които сте започнали по-рано, а след това отделете време с нови проекти до 1 ноември. Спазвайте безопасността при работа с оборудване и на пътя. По това време са възможни импулсивни действия и решения, взети под влияние на моментни емоции. Опитайте се да останете спокойни, особено с любимите хора.

8 ноември - Пълно лунно затъмнение

Жителите на Азия, Америка, Тихоокеанските острови и Австралия ще могат да го наблюдават. На този ден не се препоръчва да правите козметични процедури по време на затъмнението, да пътувате, да спортувате и тежък физически труд.

11 ноември - Слънце квадрат към организиран Сатурн

Тази есен се заемете с обучение или самоусъвършенстване. Опитайте се да общувате дипломатично с приятели: има вероятност от кавги. В бизнес въпросите разчитайте само на себе си.

21 ноември - Оптимистично слънце в тригон с щедър Юпитер

Много добро време за отваряне на проекти, продуктивна работа и бизнес. Възможно е получаване на големи суми (включително непредвидени), повишаване на стандарта на живот, напредване по кариерната стълбица.

28 ноември - Енергичен Марс в тригон с последователен Сатурн

Под влияние на този аспект можете успешно да решавате всякакви проблеми и бавно, но сигурно да вървите към целта си. Търпението и последователността ще ви помогнат да получите това, което искате. Това е чудесно време за предприемачество, големи и сложни проекти.

22 декември - Слънце в квадрата на войнствен Марс

Трудности в комуникацията са много вероятни: спорове, конфликти могат да възникнат буквално от нулата. Опитайте се да се контролирате, особено с близките. Най-добре е да сведете общуването с другите до минимум: разсейвайте се, спортувайте или любимото си хоби.

25 декември - Активен Меркурий в секстил творческия Нептун

Това е времето на твореца – одухотворен и независим. Периодът е чудесен за планиране, развитие на идеи, визуализиране на бъдещето и креативност. Най-ефективно е да действате сами, така че външни лица да не пречат на процеса.

28 декември - Емоционална Венера в секстил с мистериозния Нептун

През този период ви осигурява мистично настроение. Интересът към всичко мистериозно и трансцедентално ще се увеличи. Възможни са точни предчувствия и пророчески сънища.