Котките печелят сърцата на много хора с миловидния вид и поведението си. Нещо подобно се случи и в една от големите столични групи в мрежата.

Красива писана, която е забелязана на необичайно място, привлече вминанието на стотици. На снимка, споделена в мрежата, се вижда котката, която се кипри на задното стъкло на кола, паркирана пред магазин. Тя спокойно наблюдава наоколо и вероятно чака своите стопани.

Красивото животно буди симпатиите на минаващите,а коментирате в мрежата не закъсняват. Някои граждани са притеснени, че котката е сама. Но повечето ѝ се радват. Тя изглежда толкова спокойна, че някои хора се съмняват, че е истинска, а не от плюш.

Вижте част от мнеията столичани:

"Тази порода котки са много лениви, возят се навсякъде. Без да създават проблеми, съжителстват и с куче. Те са като бижу и струват доста. Любимите им места в колата са:на таблото или на задното стъкло. Знам от опит", пише Ина Г.

"Когато исках елхата да е цяла", шегува се Катрин И.

"Истински Гарфилд", отбелязва Цветослава П.

Някои граждани разпознават, че става въпрос за представител на  вида Персийска котка. Писаните от този вид са спокойни, любвеобилни, изпълнени с доверие към хората. Обикновено си избират един от членовете на семейството, когото истински боготворят и са му изцяло предани. Настоятелно искат да им се обърне внимание като стоят до стопанина си и го гледат в очите или го съпровождат от стая в стая. Добре се отнасят с деца и никога не отмъщават дори и за най-големите им пакости и тормоз. Лесно се адаптират към живот в апартаменти.