Хората имат различни възгледи за нещата, което може да доведе до сериозни спорове или недоразумения, а дори и най-щастливите отношения понякога са трудни за поддържане.

Има обаче и много по-фини нюанси, които изглеждат безобидни, но могат да развалят връзката ви, без дори да забележите. Това са например малки детайли, като клюки или напускане на дома, без да се сбогуваме.

Това са осемте навика, от които трябва да се откажете, ако искате романтичният ви живот да процъфтява:

Използване на миналото по време на спор

Дори най-щастливите двойки се карат от време на време. Така че, когато това се случи, не забравяйте целта: разрешаване на проблема, а не победа или просто прехвърляне на проблема върху партньора ви. Да връщате лентата към нещо отпреди няколко години изобщо не е полезно и само ви кара да се чувствате безпомощни.

Избиране на лош момент за сериозен разговор

Когато става въпрос за сериозни теми за обсъждане, независимо дали става въпрос за пари, дългосрочни цели на връзката и други, важно е да изберете правилния момент. Уверете се, че партньорът ви не е стресиран, уморен или разстроен.

Това може да направи нещата ненужно сложни. Също така е жизненоважно да използвате правилния тон: дори най-сериозните дискусии не трябва да се превръщат в битки.

Правене на предположения за чувствата на партньора

Дори и да си мислите, че познавате партньора си перфектно, това просто не може да е вярно: всеки гледа на нещата в живота през собствената си уникална гледна точка и система от ценности.

Така че, ако предполагате, че знаете какво мисли или чувства вашата половинка, това може да доведе до ситуация на изолиране (по същество спирате да полагате усилия да се свържете с него), създаване конфликт и чувство на самота.

Критикуване на членовете на семейството на партньора

Темата за семейството възниква във всяка връзка. Не е необичайно да имате различен поглед върху живота, в сравнение с членовете на вашето или на парньора ви семейство. Това обаче може да доведе до неразбиране или дори конфликт. Изключително важно е да запомните, че тези хора са част от вашата половинка.

Когато обсъждате нещо, което ви притеснява, не забравяйте да не критикувате личности, а да работите върху решаването на конкретен проблем.

Пропускане на темата за парите

Седем от десет двойки имат проблеми, свързани с парите, така че може да се каже, че въпросът е много важен. Разбира се, не всички искат да го обсъждат, но трябва да сте търпеливи и постоянни, за да избегнете проблеми в бъдеще. Експертите препоръчват да измислите конкретни правила и ограничения на разходите, които да са удобни и за двама ви, както и да обсъждате всички спорни въпроси заедно.

Напускане на дома без сбогуване

Въпреки че може да изглежда доста безобидно, този навик е потенциален знак за избягване на комуникация. Дори и да сте заедно от дълго време, прости неща, като начина, по който тръгвате за работа сутрин, могат да развалят връзката ви. Така че не излизайте, без да дадете на половинката си ласка или няколко топли думи.

Подтискане на гнева

Потискането на емоциите ви е много вредно както за вашите взаимоотношения, така и за психическото ви здраве. Ако трупате гняв, това може да доведе до чести скандали, тревожност и чести главоболия, информира Profit.bg. Това прави много трудно да реагирате адекватно на различни раздразнения и в резултат на това връзката ви може да пострада.

Критикуване или клюки за приятелите на партньора

Никога не е добра идея да казвате лоши неща за хората, които вашата половинка обича. Критиката е добре дошла, когато се прави правилно, но клюките ви превръщат в човек, на когото не може да се вярва. Нещо повече, това се отразява зле на вашето здраве и може да доведе до изтощение, тревожност и т.н