Рибар хвана рядък улов във водите на популярна риболовна дестинация. Не, не става въпрос за Златната рибка, а за далеч по-зловещ воден обитател, който е известен със своите зъби, които са досущ като тези на човек. Създанието е уловено в Джанет Пиер, местност в Северна Каролина, САЩ.

По-късно то е идентифизирано като представител на вида овчеглава, чиите резци приличат на зъбите на човек. Снимки на близо 7-килограмовото животно, споделени в социалните мрежи от щастливия рибар Натан Мартин, бързо се разпространиха в Интернет. Създанието събуди недоумението на много хора, част от които първоначално сметнали кадрите за колаж.

Мъжът разказва, че се е надявал да залови представител на вида, но е останал шокиран когато това се е случило и видял “устата пълна със зъби”. “Много хубав улов, трудна е за залавяне, но вкусът й е страхотен”, допълва Мартин.

След любителите тя е известна още като „Демонска риба“, в глътката й може да открием нямалко кътника, както и два резеца.
Снимките качени във Фейсбук от Натан, придружени със хаштага #bigteethbigtimes предизвикват  буря в мрежата. Много хора не вярват във видяното, други поздравяват мъжа за залавянето й, а трети решават да изпробват чувството си за хумор.

„Има по-хубави зъби от мен“, заявява мъж. „Оттук ли идват зъбните импланти при лекарите”, чуди се друг. Това не е първият случай на залавяне на овцеглави риби. През 2014-та година руския рибар Алекс Коробов залови една от тях в река Двина, вамираща се край Архангелск.

Експерти от американския щат обясняват, че рибите обикновено се срещат целогодишно в крайбрежните води на Северна Каролина. Като обитават плитчините или по-дълбоки скалисти участъци.

Превод: GlasNews.bg