Авиокомпания представи проект за впечатляващ частен самолет, който определят като “небесна суперяхта”. Също като морските си събратя, скъпата прищявка няма да струва евтино, дори по стандартите на мултимилионерите.

Цената? Прогнозната стойност е около 325 милиона британски паунда. Срещу тази сума бъдещите купувачи получават напълно преправен Airbus A330, който ще им осигури лукс и комфорт във въздуха, с които да обиколят света.

Германското студио "Луфтханза Техник", създател на проекта, го определя като мултифункционално изследователско превозно средство, което лети.

Концептуалният самолет – носещ името "Изследователят" – ще има на борда си дискотека, стъклен под и дори балкон, от който пътниците да се наслаждават на гледките по летищата от височината на борда.

Друго помещение ще бъде мултифункционалното фоайе, което ще заема централно място в пространството. Високотехнологична придобивка ще бъдат уникалните стени и таван, които ще може да прожектират нощното небе или гледки от океанските дълбини.

Компютърни изображения показват трансформирането на самолета в клуб, в който собствениците и техните гости се забавляват в небесата. Няма да липсват дори дреболии - като светещи диско топки например. Всичко това, разбира се, ще бъде издържано по отношение на дизайна.

От голямото фоайе гостите ще може да се отправят към някоя от другите стаи на борда. Очаква се да има няколко спални и гостни, които според чертежите ще са в задната част на самолета.

"Луфтханза Техник" смело заявява, че пътниците ще се радват на комфорта, който може да се открие единствено в петзвездните хотели.

Помислено е също за формата и здравето на хората на борда, на самолета ще има помощение, което при желание да бъде превърнато във фитнес, уелнес зона, или дори здравен кабинет.

Луксозните возила също не са забравени. Щастливите откриватели ще може да вземат със себе си дори автомобили и офроуд машини. Гаражът няма да е обикновен, той ще се намира в долната част на корпуса, таванът му ще е от стъкло и ще се вижда от хората на горния етаж.

Общо 12 гости ще може да се радват на лукс в небесата. Студиото обаче добавя, че по желание на клиента, а и срещу нужната сума, разбира се, дизайнът може да се приспособи и да приеме 47 пътници.

"Луфтханза Техник" вече са готови да приемат поръчки за своята идея, но дори и някой да закупи летящата суперяхта, ще е необходима повече от година, за да бъде завършен проектът. 

Превод: GlasNews.bg