Испанските градове Мадрид, Барселона, Валенсия и Севиля вече са ви добре познати, но Испания изобилства от по-малки градове, които всъщност са истински перли. Вижте кои са част от тях:

Саламанка

За да стигнете до този град ще трябва да преминете през средновековния мост над река Дуеро. Повече от 20 романски църкви, средновековен замък и сгради в стил ар деко са достатъчна причина да посетите Замора, а известният музей на скулптурата Балтасар Лобо се намира тук. Особено впечатляващо е шествието през Страстната седмица.

Сеговия

Само на час път с кола северозападно от Мадрид се намира този красив град, най-известен със своя римски акведукт от 1-ви век и Алказар, замък, който изглежда сякаш е построен от Уолт Дисни. Градът се гордее и с най-модерната готическа катедрала в Европа. В Сеговия ще намерите перфектната комбинация от архитектура и гастрономия, която наистина е жалко да пропуснете.

Ронда

Ронда оставя без дъх и най-скептичните туристи. Разположена в Андалусия, на 150 метра височина, можете да й се възхищавате от моста Пуенте Нуево. Архитектурата на града перфектно очертава влиянието на араби, римляни и католически свещеници, а каменните улици водят до една от най-старите испански арени за бикове.

Толедо

За мнозина Толедо е един от най-обичаните градове в Испания. В него ще се почувствате така, сякаш сте стъпили в друг век. Впечатляващите стени и градските порти са първото нещо, което ще ви зарадва, а след час разходка из града ще стигнете до Мирадор, място, от което се открива панорамна гледка към целия град.

Виго

Оживеният пристанищен град е пълен с дружелюбни жители и топ деликатеси. Местен специалитет е октоподът, което не е изненадващо, като се има предвид, че градът е разположен на брега на Галисийско море и всеки ресторант може да се похвали със собствена версия на ястия от октопод, информира Блиц. Това, което го прави особено привлекателен за туристите, е, че цените са по-достъпни от известните испански градове, а само на 45 минути с ферибот се намират островите Сиес, които могат да се похвалят с едни от най-красивите плажове в света.