Дребни градчета, приказни замъци, исторически градове, великолепни планини и пленителни гори - Германия предлага чудесна комбинация от всичко, което е необходимо за една освежаваща ваканция. Германия ще ви дари с превъзходна автентична почивка, която никога няма да забравите. Макар че страната се гордее с разнообразни места и многобройни обекти на световното наследство на ЮНЕСКО, тук сме, за да ви помогнем да стесните списъка си с места за разходка. Ето кои са местата, които трябва да посетите, докато сте в Германия.

Шварцвалд

Тази буйна гора е пропита с пищна флора и е сред най-посещаваните места в Германия. От панорамни гледки и екстравагантни спа центрове до ски и трекинг - очарователните черни гори ви предлагат всичко, което ще направи почивката ви свежа и успокояваща.

Черната гора е с площ от 11 100 квадратни километра и се отличава с вечнозелени гори, великолепни езера и водопади. Защо е по-добре да организираме своята екскурзия сами, а не с туроператор?

Замъкът Нойшванщайн

Искате ли да станете свидетели на дворец като в Дисниленд? Замъкът Нойшванщайн е красив дворец, който е сгушен в планините на Баварските Алпи. Този зашеметяващ приказен замък е създаден от Лудвиг II Баварски през 1869 г. Сложната му архитектура, заобиколена от заснежени планини и буйна зеленина, ще допринесе за изящната му красота, което го прави задължително място в маршрута ви. Качете се на карета, теглена от коне, за да разгледате.

Кьонигсзее

Това езеро в Бавария ще ви осигури успокояваща въздишка на облекчение от градското ежедневие. Сгушено в подножието на Алпите, това девствено баварско езеро е наслада за очите и може да бъде изследвано само с електрически лодки. Синьо-зеленикавата вода на това езеро ще ви очарова, а възвишенията ще ви привлекат визуално и същевременно ще съживят душата ви. Можете също така да се повозите на кабинков лифт и да се насладите на спиращи дъха гледки от върха.

Рейнско дефиле, Горната част на долината на Среден Рейн

Разпростираща се на места като Франция, Германия и Швейцария, Горната средна долина на Рейн ви показва най-хубавите живописни гледки и красиви места, които ще ви накарат да се влюбите в тях. Изпълнено с впечатляващи замъци, живописни исторически градове и лозя, това място е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, а красивият пейзаж отстрани на река Рейн е привлекателен за очите и изкусителен за душата.