Този неочакван въпрос, който не може да хрумне на почти никой има своята история. Тя е свързана с американеца Гарет Уилд, който не е космонавт и дори не мисли за мисия към Луната, но е покорил всяко едно от паркинг местата във супермакета, който посещава за да пазарува.

Вижда ви се странно? Почакайте това не е всичко, 39-годишният мъж на бавно и методично изпълнява целта си, като това му отнема цели 6 години. Да 6! Първоначално е планирал да успее "едва" за четири, но както на всички земни жители, коронавирусната пандемия разбърква и неговите планове.

За никому ненужното прадизвикателство, както го описва самият той, бащата на две деца се подготвя старателно. Използва сателитна снимка на паркинга, създава авторска карта и прави специална таблица в "Ексел", за да следи напредъка си.

Първоначално той пресмята, че посещава магазина средно по 60 пъти в годината и за четири години ще успее да преодолее местата, позволени за неговия автомобил, на брой точно 221.

И така той започва бавно и систематично да напредва, отбелязвайки в списъка си напредък след всяко посещение. Гарет споделя, че по време на социалната изолация, това напръв поглед обикновено предизвикателство му е липсвало.

След успешния завършек на мисията, запитан защо го е сторил мъжът споделя, че това е просто начин, с който е разнообразил ежедневието си и е направил така, че да посреща една рутинна задача с интерес.

Той сравнява постъпката си със събирането на колекционерски стикери. Гарет допълва, че сега след края на поставената задача, се чувства някак празен и му липсва.

В крайна сметка той споделя в Туитър за това което е направил, като решава да извлече полза от вложеното време. Той обобщава опита си и прави карта, в която степенува паркоместата по-удобство. Гарет ги разделя на три групи. Най-добрите определя за "божествени", следват тези които може да са полезни, а на последно място са тези които според него трябва да се избягват.

Така мъжът смята, че ще може поне малко да улесни своите съграждани.

Колкото до въпроса в заглвието, точно такъв въпрос може да очаквате от човек като Гарет. Вероятно би ви го задал докато изпълнява някое ново предизвикателство, което би го запленило.