Ако още не сте измислили менюта за новогодишната ви маса, предлагаме една оригинална, ярка и много вкусна салата, която ще бъде гвоздеят на вашата празнична трапеза. И се приготвя само за няколко минути!

Съставки:

200 г мариновани миди
2 големи розови грейпфрута
2-3 зрели авокадо
150 г листа спанак

За дресинга:

1 ч.ч сладка горчица
1 с. лъжица балсамов оцет
3 ч. л. зехтин,
сол, прясно смлян черен пипер - на вкус.

Метод на готвене:

За дресинга отстранете кората от 1 грейпфрут със ситно ренде. В буркан с плътно затварящ се капак смесете оцета, зехтина, кората, горчицата, солта и черния пипер.

С много остър нож отрежете кората на грейпфрута, така че да го обелете без ципата. Изцеденият сок може да се добави към дресинга.

Обелете авокадото, нарежете месото на филийки. Смесете резените авокадо с резените грейпфрут.

Залейте спанака с половината дресинг. Разпределете листата спанак в чинии и отгоре намажете със сместа от авокадо и грейпфрут.
Полейте мидите с останалия дресинг и подредете върху салатата. Ястието е готово. Сервирайте веднага.