Разбираме, че не всеки приема сериозно магията на суеверието, но защо не включите няколко ритуала в новогодишната си нощ, които няма да влошат нещата. Ако това ви вдъхва вяра в късмета и успеха, смело носете червена рокля или червено бельо, изхвърляйте излишните неща през прозореца като италианците или хвърляйте стар хляб в стената като ирландците, за да изплашите злите духове. Разбира се, биенето на 108 камбани, както правят будистите, не е лесна задача, така че е по-лесно да сложите колкото се може повече мандарини на масата, като китайците. Няколко наистина новогодишни суеверни традиции ни предложиха експерти от италианския Vogue.

Единственото, на което акцентират, е, че днес вековните традиции на различни народи са се смесили в един глобализиран свят. Но благодарение на това всеки от нас се е обогатил с допълнителни знания и не само оставя отворен прозореца на Нова година, за да си тръгне негативната енергия, но и консумира например след полунощ 7 различни вида сушени плодове - орехи, лешници, фъстъци, стафиди, бадеми, смокини и фурми.

И така, как най-добре да отпразнуваме Новата година, за да бъде такава, каквато я искаме - да донесе късмет, здраве, щастие и радост на всички!

Да има нар

В древността нарът е бил свещено растение, символ на плодородие и богатство. Благодарение на многобройните си зърна, той е символ на изобилие, просперитет и здраве. Персите дори го смятали за символ на непобедимост. Червеният му цвят носи положителна енергия и жизненост. Яденето на нар в новогодишната нощ е добра поличба.

Цял екран
Снимка: pixabay.com

Поставете ориз на масата

Оризът също символизира изобилие и богатство. Ако го използвате като съставка за новогодишни ястия, това ще ви спести притеснения. Но ако имате други кулинарни планове, можете да разпръснете няколко шепи около масата или да сложите в джоба си.

Цял екран
Снимка: pixabay.com

Подарете "рог" и получете рог

На празнична вечеря е препоръчително да раздадете кроасани с късмети. Те обаче трябва да бъдат „активирани“: ако дадете такъв „рог“ на някого, не забравяйте да забодете върха му в отворената длан на лявата ръка на вашия партньор. Ако сте получили "рог" като подарък, уверете се, че същото ще бъде направено и за вас.

Цял екран
Снимка: pixabay.com

Запалете свещите

Свещите трябва да бъдат запалени преди полунощ. Не забравяйте обаче за цвета на свещта: традиционно зелена свещ трябва да се използва за богатство, а бяла и червена за любов, което им позволява да горят до Нова година.

Цял екран
Снимка: pixabay.com

Смятаме, че това е достатъчно. И дори да ви се струва, че вечерта на 31 декември е повече от натоварваща, тя може да настрои цялата предстояща година с нужното настроение. Вярвате ли в това? С теб сме.