Все още не знаете как да украсите къщата си за Великден? Представяме ви елегантна великденска украса. Предлагаме да изберете да направите къщата да изглежда наистина празнична и пролетна. Ето лесни начини да украсите великденската трапеза.

Хората със зелен, еко стил ще намерят всеки ден нещо вдъхновено от природата. Друга тенденция е „приказен Великден“ или небрежно и творческо забавление с традиционни коледни дизайни, казва Хана Марута, главен стилист на марката Home & You.

Великденска трапеза в естествен стил, естествени материали, вдъхновение от природата

Традиционна великденска украса

Сочно зелени, многоцветни великденски яйца, весели зайчета - това е Великден в целия му пролетен блясък. Класическите декорации в изразителни цветове са най-добрият начин да подчертаете атмосферата на Великден. Елегантните покривки ще добавят блясък към вашия неделен брънч и ще допълнят вдъхновените от великденски яйца салфетки.

На масата има и оригинални венци и букети – винаги в жълто и зелено. Интересна декорация на хола ще бъдат висулки с мотив на птици и фигурки на сладки зайчета. Детайлите са много важен елемент на декора, нека изберем някои интересни декорации (челник, свещник, щипки за салфетки и др.), които ще допълнят ефектно цялата композиция.

Великден в естествен стил

Великден в еко версия? Приглушени цветове, естествени материали, вдъхновени от красотата на природата, всичко в рустик стил. Екологичните декорации ще подчертаят семейната атмосфера и ще ни позволят да усетим истинската магия на Великден.

Очарователните бежови и кафяви нюанси доминират в тази тенденция и могат да се намерят върху чинии, възглавници и сервизи. Климатът на селските пейзажи ще отразява не само цветовете, но и мотивите на забавни зайци и пилета, казва стилистът. - Да не забравяме и нежните венци от цветя, клонки и яйца, които перфектно допълват нашата композиция.

В пролетни цветя

Съвременният Великден е преди всичко силата на цветята – изразителни лилави цветове ни пренасят в страната на приказните празници.

Оригинални фигурки в модерен стил (като излюпване на заек от великденско яйце) ще балансират традицията на масата. С игриви зайчета, забавни персонажи и необикновено ярки великденски яйца ще създадем много оригинални великденски композиции, допълва Хана Марута.

Многоцветните венци и декорации наподобяват пролетна поляна, където цари радост и оптимизъм. Великден в този стил е предложение за смели, модерни хора, които мечтаят за творчески подход към коледната традиция.