Слънчевите лъчи и синьото небе дават още един повод да освежите дома си, особено ако дълго сте отлагали належащи промени. Експертът Алиша Али, която оглавява екипа по интериорен дизайн на Redrow, препоръчва хората да „балансират топлите тонове вън със свеж интериор отвътре“.

От тонове и текстури до орнаменти и естетика -  Али смята, че намирането на стил, който допълва индивидуалната уникалност, е от съществено значение за усъвършенстването на жилището през летните месеци.

„Нашите домове имат неоспоримо въздействие върху нашето благополучие, така че е важно интериорният дизайн да включва елементи от природата през лятото, за да помогне за увеличаване на нашата енергия“, заявява Али.

Тя споделя и някои ключови детайли, които ще ви помогнат да получите правилното настроение. Вижте ги!

„Естетиката, която прегръща несъвършенствата, е изцяло в тенденция, така че наблюдавайте вашето пространство и вижте къде можете да включите устойчиви детайли, като например ръчно изработена керамика, след което ги напълнете с подходящи украси“, споделя тя.

Направете стайните растения централен елемент

Растенията могат да допълват естествени материали като истинско дърво, керамика и естествени камъни, подчертава Alli.

„Това ще направи вашето пространство да изглежда по-просторно и по-въздушно“, допълва тя.

Тя казва, че кактусите също изглеждат перфектно, когато улавят светлината на светъл перваз -например на баня. Ако пространството не получава много естествена светлина, опитайте алое вера, което вирее във влажни условия.

Али казва, че включването на тапети в цветове матча и горски нюанси до по-приглушено маслинено зелено ще внесе поток от спокойствие във вашия интериор.

„Известно е също, че тоновете на зеленото повишават позитивността и насърчават спокойствието в дома“, добавя тя. В зависимост от вашия бюджет, тя предлага да поставите килим в цвят каки под масичка за кафе от орех за топла естетика, пише Independent.

Добавете ярки цветове около дома

Когато създавате повече социални и пространства за отмора, цветните акценти помагат да оживите стаите.

"Помислете за добавяне на свежи цветя в кръгла ваза, която е със земни цветове", предлага Али.

Когато аранжира цветя, Али обича да създава основа от зеленина, като използва  бръшлян, мъх, евкалипт или папрат, след което добавя цветя в акцент и други за запълване в празнините – с цел куполообразна форма.

Друг начин да подобрите атмосферата е да използвате рамки за снимки, които показва моменти от лятната ваканция.

Ако искате да направите нещо по-голямо и по-впечатляващо, Али предлага да създадете уютен кът за четене, или да трансформирате на вашето пространство за работа, използвайки мебели, вдъхновени от седемдесетте години.

И кой може да устои на удобен стол в ретро стил от ратан, в който да се отпуснете?

Преминете към живи цветове

Помислете за прасковени тонове и лъскави покрития в цвят кайсия – освежаващи нюанси, които според Али събуждат сетивата.

„Въпреки че може да не е очевидният избор за всеки, когато се съчетае с правилните мебели, като например фотьойл с акцент от букле или ратан, той прави интериора ви да се чувства съвременен и жив.“

Направете крачка напред, като допълните дизайна си с огледало с неправилна форма. „Балансирането на правите линии на съвременните мебели със заоблената природа на акцентните елементи ще привлече вниманието към техния детайлен дизайн и ще създаде контраст“, ​​добавя Али.