От предаването "Стани богат" излязоха с официална позиция за гаф, който са допуснали в понеделник. То бе свързан с въпрос за италианската футболната легенда Паоло Роси.

Вижте цялата позиция:

Вчера, 10 януари, в предаването Стани богат бе зададен въпрос без опция за верен отговор. Въпросът гласеше: „Къде лежи за кратко футболистът Паоло Роси преди с отбора на Италия да спечели Световната купа през 1982 г.?“. Отговорът, посочен като верен: „А/ В затвора“ – всъщност не отговаря на фактите. Както и нито една от посочените други опции за верен отговор.
За този въпрос екипът е бил подведен от български и чужди източници, в които се твърди, че футболистът е бил за кратко в затвора. Така, авторът на въпроса е станал жертва на многократно повторена лъжа.
 
За подобна ситуация регламентът на формата, който ние спазваме стриктно, предвижда играчът да запази спечелената сума, ако е продължил играта си след некоректния въпрос. В конкретния случай играчът продължи своята игра и отпадна на по-късен етап в състезанието.
 
За нас доверието на участниците и почитателите на играта е от първостепенно значение и поднасяме извиненията си за допуснатата неточност, като сме предприели и ще продължим да прилагаме мерки, с цел да бъдат избегнати подобни ситуации в бъдеще.

Стани богат е игра за знания и ние ще продължим да провокираме любопитството на всички пред екраните.