Сервал се озова в зоологическата градина в Синсинати, след като властите откриха, че животното е позитивно за кокаин.

Дивата котка, носеща красивото име Амири, избягала от дом в Оукланд, след като нейният собственик бил арестуван.

Скоро след това местни жители сигнализирали за животно, приличащо на леопард, което ги наблюдавало от дърво. Специалисти бързо се отзовали, установявайки, че става въпрос за сервал. Голямата котка не горяла от желание да слезе от удобното място, а така трябвало да се положат значителни усилия за улавянето й.

Огромна змия се промъкна в колата на мъж ВИДЕО

Неочакван гост изненада в наш град СНИМКИ

Задачата им си отдала след известни перипетии, а сервалът бил откаран към ветеринална клиника в Синсинати. Там се оказало, че животното е положително за наркотици. Като пробата реагирала на кокаин.

“Не можем за кажем как кокаинът се е озовал в животното. Не знаем дали е станало заради средата или е било експеримент”, заявява един от експертите.

Сервалът е котка, произлизаща от Субсахарска Африка. Ушите й, съпоставени към големината на тялото, са най-големите от тези на всички котки, а краката – най-дългите.

Той се храни предимно с гризачи и обича водата, което го отличава от останалите представители на семейство Котки. Сравнително дребният му размер, красивата окраска и относително добрият му нрав го правят предпочитан вид дива котка за отглеждане като домашен любимец.

В САЩ притежанието на сервали е забранено, като скитосващият дригоран представител на вида вече е настанен в зоопарк.

Превод: GlasNews.bg