Забелязвате ли трите медноглави змии, скрити сред листата на заглавната снимка? Не се притеснявайте, ако намирате задачата за трудна, защото влечугите са майстори в маскировката.

Змиите, които са притихнали на снимката, са представители на вида Agkistrodon contortrix, отровен вид пепелянка, срещаща се в източните части на Северна Америка. Често наричани просто медноглави, тези змии порастват до около 22 до 36 инча. Въпреки че са регистрирани по-големи екземпляри, които са с размери над 50 инча.

Те имат отличителна шарка, приличаща на пясъчен часовник, върху люспите си, която в комбинация с кафявата им окраска, създава изключително ефективен камуфлаж. Той им позволява да се слеят със заобикалящата ги среда и означава, че са много трудни за забелязване сред падналите листа.

Змия изненада майка в парк СНИМКА

Снимката, която ви представихме, е заснета от Бони Келър, която е от организация K2C Wildlife Encounters в окръг Феърфакс във Вирджиния, САЩ.

K2C предоставя услуги за преместване на змии и други малки животни като гущери във Вирджиния, разказва Келър пред Newsweek. Компанията също така е домакин на образователни събития, както и курсове за работа с отровни змии за компании и агенции, чиито служители могат да срещнат такива влечуги в работата си.

"Вижте какво се случва, когато имате медноглави змии в листата... Магия! Те изчезват! За щастие, влечугите са склонни да стоят на места с повече прикритие, но бъдете бдителни!", пишат от  K2C в своя публикациця във Facebook, която включва снимки на притаилите се змии.

"Беше удивително колко лесно се "сляха" с терена, затова направих снимката“, казва Келер пред Newsweek.

„Еволюцията е предпочела това оцветяване, за да ги предпази от хищници като лисици, хищни птици и т.н.“, каза тя.

Ако ви е трудно да забележите змиите в изображението, Келър очерта местоположението им в следващата снимка.

Превод: GlasNews.bg